Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Удължиха срока на конкурсите за ръководители на културните институти в община Казанлък


 Казанлък. До 30-ти октомври е удължен срокът на конкурсите за ръководители на културните институти в община Казанлък, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново . Обявените свободни позиции са за: директор на общинска библиотека „Искра”, директор на литературно-художествен музей „Чудомир” и директор на театър „Любомир Кабакчиев”. В заповедта на кмета Стефан Дамянов се посочват и нови изисквания към кандидатите.
За директор на общинска библиотека „Искра” кандидатите трябва да имат завършено висше библиотечно образование или друго висше хуманитарно, степен – „магистър”, трудов стаж в областта на културата и културната администрация, познания в областта на библиотечното дело.
За директор на музей „Чудомир” кандидатите трябва да имат трудов стаж по специалността от 3 до 5 година, а не както бе обявено преди това минимум 3 години. Друго изискване към желаещите да заемат поста директор е да представят разработена програма за развитие на музея в 7 екземпляра. Срокът за заемане на длъжността е 3 години. Толкова е и този за директор на театър „Любомир Кабакчиев”. Кандидатът трябва да има завършено висше театрално или хуманитарно образование, магистърска степен и трябва да разработи концепция за организацията и дейността на театъра за период от 3 години, подробно разработена за първата от тях, като програмата бъде представена през комисията в 7 екземпляра.
Деница ГЕОРГИЕВА
 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж