Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Руска делегация пристигна в Казанлък

 Казанлък. Делегация от руския град Толияти пристигна в Казанлък, предаде кореспондент на радио „Фокус"-Велико Търново . По време на срещата с кмета на общината Стефан Дамянов делегатите Сергей Батов – заместник-кмет на руския град и Алексей Востриков – експерт „Международни отношения", представиха развитието на Толиати.

По думите на Батов, руският град не се е увеличил по численост през последните години, като броят на населението по последни данни е 718 хиляди. „В това отношение не се очертават промени през следващите 20 години", заяви Сергей Батов. Той посочи, че в областта на икономиката, община Толияти се развива успешно през последните години, като безработицата е 4%. „Това обаче са не трайно безработни хора, а такива, които търсят по-добро заплащане и по-добра перспектива", уточни руският делегат. Той отбеляза още, че важен фактор за развитието на общината са автомобилните заводи в Толияти. Батов посочи, че те издържат 48 от детските градини в общината. Руският делегат допълни, че в Толияти, за разлика от Казанлък, частни клиники или болници няма, но са на лице честни лекарски специализирани кабинети, които извършват и стоматологични услуги.
От своя страна кметът на Казанлък Стефан Дамянов представи общината. Целта на визитата на руската делегация е намерение за поддържане на добрите отношения между двата града. „За мен е особено важно днешното поколение да има възможност за осъществяване на културен обмен. Днес младите хора са стремят към делови контакти, но на мен ми се иска да имат и друга представа за България и в частност община Казанлък", коментира заместник-кметът на Толияти Сергей Батов.
Предстои да бъдат подготвени конкретни предложения за сътрудничество между руския и българския градове, посочи още Батов.

Деница ГЕОРГИЕВА | Радио "Фокус" - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: