Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Николай Александров: По време на изборите в Петрич са купувани гласове

 Казанлък. „Случаят с Денислав Сербезов – лидерът на ФАГО в Казанлък, е просто върхът на айсберга, т.е. не само той употреби практиката за нерегламентирано печелене на гласове”, заяви за радио „Фокус”-Велико Търново Николай Александров – лидер на СДС в Казанлък.

„Целият град знае, че последните избори за местна власт в Казанлък, бяха под съмнението за купуване на гласове. Това явление трудно се доказва. Корупцията в България се доказва трудно. След като прокуратурата е намерила достатъчно основания да заведе дело в съда срещу Денислав Сербезов, и ако докаже купуване на гласове, това ще е сигнал за цяла България, че купуването на гласове не може да бъде безнаказано, и най вече към парламента, който трябва да вземе такива закони, според които явлението купуване на гласове да стане безсмислено”, допълни Александров. „То е ясно, че, ако се докаже, че Денислав Сербезов е виновен, изборите за Общински съвет в Казанлък ще бъдат опорочени, но важно е какво казва законодателството. Смятам обаче , че този състав на Общински съвет-Казанлък ще се запази, независимо дали бъде или не признат за виновен лидерът на ФАГО. Големият въпрос е да спре тази практика купуване на гласове”, категоричен бе Николай Александров.

„Моето лично обяснение е, че по време на изборите в Петрич са купувани гласове много сериозно при това”, заяви за радио „Фокус”-Велико Търново Николай Александров – лидер на СДС в Казанлък. „Там се оказа, че една партия, оглавявана от Александър Томов – печално известния президент на ЦСКА, е първа политическа сила. Втора политическа сила е една друга партия, която според големите агенции за социологически проучвания, има около половин процент избираемост в страната. Големите партии като ГЕРБ, БСП и други, а защо не и СДС, получиха по два или три мандата. Моето лично обяснение е, че по време на изборите в Петрич са купувани гласове много сериозно при това. Аз се изненадах, че държавата на съумя да направи така, това да не се случи и да защити интереса на гражданите”, коментира лидерът на СДС в Казанлък. Александров изрази притеснението си че парламентарните избори през 2009 година ще бъдат купени от определени „субекти”. „Когато се вадят много милиони, тези пари трябва да бъдат върнати с голяма печалба. Българското общество няма да спечели абсолютно нищо, ако продаде гласа си за 20 лева. Има още време парламентът да вземе мерки в тази посока, но лично аз се съмнявам, че ще има ефективни законодателни инициативи, тъй като според мен управляващата коалиция ще се възползва от този инструмент купуване на гласове, за да спечелят още един мандат. Надявам се българите са осъзнаят, че продажбата им на гласове за 20-30 лева после струва много скъпо”, подчерта Александров.

Деница ГЕОРГИЕВА  | Радио "Фокус " - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж