Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


„Младежки център за развитие - Взаимопомощ“ спечели Проект „Bookcrossing zone“


„Младежка банка“ към Обществен дарителски фонд - Стара Загора, е комисия съставена от младежи, която финансира проекти на неправителствени организации и неформални групи.
Тази година един от одобрените за финансиране проекти на стойност 1400 лв. е на неправителствената организация „Младежки център за развитие - Взаимопомощ“ в партньорство с Общинска библиотека „Искра“ в гр. Казанлък.

Целта на проекта е повече хора да четат книги в гр. Казанлък и затова идеята е да се  поставят 4 броя къщички за книги в парк Розариум, които ще бъдат отключвани всяка сутрин от международни доброволци на „Взаимопомощ“ по проект „ДоброволциТЕ” на програма „Еразъм+” и заключвани вечерта, с цел да не бъдат откраднати. Общинска библиотека „Искра”, като партньор ще осигури книги за поставянето в къщичките, като всяка къщичка ще бъде за различна възрастова група - бебета, деца, младежи и възрастни хора.


Проектът ще бъде реализиран през месец септември, като партньорите се надяват да получат разрешение от Община Казанлък за поставяне на къщичките в парк „Розариум”. След поставянето ще бъдат подбрани и поставени от Общинска библиотека „Искра” подходящи книги за всички възрасти.


Идеята на проекта възниква от трима доброволци на „Взаимопомощ“, които освен осъществяването на езиково кафе „Италиано“ в Общинска библиотека „Искра“ предлагат идеята за такива къщички и избират подходящите за тях места в парк „Розариум. Следва и одобрението на „Взаимопомощ“ и Общинска библиотека „Искра“ за осъществяването на проекта, както и за търсене на финансиране, което проекта вече получи.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: