Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


БСП стигна дъното

09.05.2018 - Стела Кехайова
БСП стигна дъното и затъна в тинята. Защото е в най-големия организационен разпад в своята история. Решението на НС на БСП за предсрочна отчетно – изборна кампания в Казанлък, провеждането й и резултатите оценяваме като  негативни сигнали, които ще доведат до най-тежката изборна загуба на БСП Казанлък/ дори по-тежка от изборите през  2011 и 2014г./.

За пореден път сигнализираме за:
-последиците от немотивираното решение на НС за отчети – избори в БСП Казанлък;
-незачитане обективното мнение на мнозинството и редовите социалисти, незачитане решенията на колективните ни органи от ХХ Конференция;
-затваряне на ръководството на НС на БСП в тесен кръг; нарушена е връзката между ръководството и членската маса;
-продължават задкулисните договорености и корпоративни зависимости. Вътрешни борби и интриги, с мълчаливата благословия на членове на Ръководството на БСП. Сделки за влияние и разпределение на постове;
-злоупотреба с уставни правила и норми;
Кампанията се проведе със засиленото присъствие на демагогски и популистки похвати за манипулация, целенасочено насаждане на негативни лъжи, клевети. За никого не е тайна, че беше и е заложено на опитите за дискредитиране и на внушенията. Беше оказван натиск с цел извличане на компромати. Инструментариумът включваше още и принуда  - председатели и редови членове бяха сплашвани с проверки, наказания, изключване.

Продължава отчуждението на членовете и симпатизанти към БСП. Не се излъчва воля и единство и това намалява влиянието на БСП. Разделяне на партията, която преди това ще бъде погубена.
Даден е пътя на реваншизма, авторитаризма, разчистването на лични сметки, всичко това, което наблюдаваме от години. Вменяване на вина и нарушения относно сътрудниците на БСП Казанлък. Вменяване на вина на членовете на ОбС на БСП, действащ до 12 май 2018г.  Новият председател на ОбС на БСП Казанлък и ръководството за да се отърси от своите собствени отговорности и грешки започна с очерняне на другите,  отстрелвайки другарите си, които са неудобни. Омразата отдавна е по-силна от каузата. В очите на хората отдавна престанахме да водим битка за идеите си. Водим я помежду си.

Започналата кампания за отчети и избори срещу отричане на постиженията на стария ОбС на БСП Казанлък, нейното заклеймяване и омаловажаване на демократичната ценностна система продължава и днес.
На 7 юли 2018г.се проведе заседание на ОПКК в гр.София, на което бяхме поканени социалисти, поддържащи  редицата  жалби от членове на Казанлъшката организация, както и социалисти от новото ръководство на БСП Казанлък. На заседанието трябваше да се потърси обмислен подход за решаване на проблемите, но се тръгна с обвинения. Независимо от уверенията на др.Богданова – председател на ОПКК, че Контролната комисия не се произнася поради политическа или друга целесъобразност с тълкователни решения по приложенията на Уставните правила и норми, независимо от намеренията й да не се създава напрежение, ОПКК си затвори очите за истинските проблеми, за това какво се случва в БСП Казанлък, очевидно и много други структури на БСП в цялата страна. Срещата не беше откровена. Разговорите изместиха основните  остри и спорни въпроси. Всъщност се пренасочиха в друга посока – цялостно изместване на проблема и обсъждане на необективни проблеми. Безумно е, новият председател в БСП Казанлък да твърди, че не знае числения състав в организацията а е проведена Конференция. Или, че проблемът е липсата на протоколи от заседания на стария ОбС на БСП Казанлък и други подобни. Обидно е и недостойно и няма да правя достояние всички тези и други твърдения.

Спазването на Устава и неговите демократични принципи, което се изисква от  основните партийни организации, от редовите социалисти, първо трябва да се покажат от ръководните органи на национално ниво. Безразличието към структурите е взело връх – да не те интересува какво говорят другите, да знаеш че не си прав, но да се прикриваш зад задкулисието, зависимостите и причините, довели до противоречията.

Защото атаките са вътре в БСП – атаки срещу  органи, срещу мнозинството, срещу личности, срещу“неудобните“. Нито НС, нито ОПКК се заинтересуваха от протестите и сигналите,от позицията на 450 социалисти в БСП Казанлък, несъгласни с немотивираното решение за отчети и избори . Никой не обърна внимание, че беше изолиран един колективен орган. Липсата на мнозинство е изключително опасен резултат, който няма да донесе никаква стабилност.

Непозитивните сигнали, които излъчват ръководните органи на БСП, липсата на диалог и непознаване проблемите в общинските организации, сериозно намаляващото влияние и доверие в БСП са безпощадните изводи днес.  Ценностите и принципите, на които партията ни трябва да е носител ги няма. Липсва и истинската лява политика, която трябва да имаме, заради хората, заради  идеите и каузата. И ако сега, веднага, не утре или след два месеца не започне промяна на пагубната ситуация в БСП, ще продължим да затъваме в блатото, от където измъкване няма да има.

Стела Кехайова – председател на основна партийна организация

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: