Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Идва Еко фестивал Казанлък 2018 от 5 юли

Идва Еко фестивал Казанлък 2018 от 5 юли

В рамките на Еко фестивал Казанлък 2018, на 05.07.2018 г., в гр. Казанлък ще се организира огнен хепанинг представен от ЖАР ТЕАТЪР. Откриването на осмото издание на фестивала ще стане с Концерт на Kraso - Retro tribute 60-70, започващ в 21:15 часа. Както и с ПОЧУВСТВАЙ ОГЪНЯ -интерактивен огнен хепънинг за любители от всички възрасти. Идва Еко фестивал Казанлък 2018 от 5 юли
„Не си играйте с огъня!“ Сигурно са Ви го казвали неведнъж. Но ние доброволците от Взаимопомощ  и експертите от Жар Ви каним да направите точно това!  Огънят е мощна стихия, с която шега не бива, но ако се отнасяме към него с респект, почувстваме силата му и постигнем хармония с нея, той може да бъде овладян.

Интерактивен хепънинг, в който - под ръководството на опитните инструктори от ЖАР ТЕАТЪР ще имате възможност да се запознаете с най-използваните от огнените артисти уреди и дори самите Вие – спазвайки някои важни правила за безопасност – да поиграете с тях. Опитайте нещо, което – може би - досега не сте правили.. Почувствайте огъня и се забавлявайте!

Мястото е гр. Казанлък, до тенис кортовете, след стадиона посока с. Енина, часът 22:00. Повече информация за цялата програма на феста, четете на страниците на младежката медия „ДоброволциТЕ“ - http://theyouth.info/bg/eco-thinking или във фейсбук събитието: https://www.facebook.com/events/341620216365183/

Забележка: Ако смятате да се включите в огнения хепънинг, Ви молим от съображения за сигурност да облечете дрехи, направени изцяло от естествени материи – основно памук или естествена кожа.

Идва Еко фестивал Казанлък 2018 от 5 юли

И още в програмата - Концерт на „Оратница“ в Казанлък

Намират се през 2009-а и започват да свирят на улицата, но още същата година - и преди изобщо да имат каквото и да било име, уреждат първия си официален концерт. Няколко дни след него стават Оратница.

Ето първите им думи след като решиха да са част от Осмото издание на Еко фест в гр. Казанлък:

"Ние сме Иван, Петър, Георги и Християн от група Оратница и се вдъхновяваме от българския фолклор. Харесваме и много различни акустични и електронни музикални жанрове и това се отразява в музиката ни. Свирим на диджериду, тъпан, кахон, гайда, клавиши и пеем (поне двама от нас). Най-много обичаме да импровизираме.Нещо като ДоброволциТЕ сме, за нас доброволчеството е свобода. Имаме радостта да участваме на Еко фестивала в град Казанлък, заедно с международния доброволчески екип на МЦР-Взаимопомощ. Смятаме, че трябва да има повече инициативи, които да насърчават будното ни общо съзнание за близост с природата и нейното опазване. Да се стараем да не сме във вреда на околната ни среда, за да я оставим така и на идните пололения. Елате да попеем, потанцуваме и дано да вдъхновим международните доброволции да се радват на българската музика, и всички заедно да ценим гората и да пазим чисти селото и града.”

Концерта ще е на 07.07.2018 г., в рамките на Еко фестивал 2018, организиран от  младежката организация МЦР-Взаимопомощ, по Проект „Дълбоки корени“ в който Община Казанлък е асоцииран партньор.

Място: До тенис кортовете, след стадиона посока с. Енина, час: 22:00


 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: