Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Позиция на клуба на жените – социалистки в Казанлъшката партийна организация

09.05.2018 - Стела Кехайова

Ръководството на клуба на жените – социалистки в Казанлъшката партийна организация осъждаме нарушаването на основните принципи на партията, както в БСП Казанлък, така и в цялата партия  от членове на националното ръководство на БСП.


Осъждаме погазването на вътрешнопартийната демокрация, като част от основните принципи на БСП , изразяваща се в спазване правото на мнозинството, което важи за всеки орган; инициативност, самостоятелност и отговорност на партийните органи; откритост и публичност в дейността и отговорност за решенията и действията; свобода или изразяване на мненията; равенство в правата и задълженията на социалистите; другарство, солидарност, взаимно уважение.

Осъждаме нарушенията на изискванията на Устава и програмните  документи, нарушенията на принципите, заложени в Етичния кодекс и ценностите на БСП. Защото тези документи трябва да са ориентир, вдъхновител и коректив на политическото ни поведение. И защото тези документи трябва да се спазват първо от тези, които са ги създали и приели.

При създалата се безпрецедентна обстановка в БСП Казанлък, след решението на НС на БСП от 24 февруари 2018г. за отчетно – изборна кампания, ние жените – социалистки не можем да съхраняваме единството на партията, защото то се нарушава от горе до долу. Едно е да се декларира единство на ценности и политика, друго го е да го има.Това, което се случва в Казанлък е най-лошото, което може да се случи в БСП и то в момент, когато е сринато доверието към националната политическа система.

Само за два месеца, възползвайки се от благоприятната за тях ситуация, ГЕРБ жени не се поколебаха да си присвоят наши инициативи, повечето от които превърнахме в кауза и традиция вече 6-та година. Работихме упорито и сме горди от постигнатото. Вярвахме в ценностите, на които БСП трябва да е носител. Днес, обаче, тези ценности ги няма, липсват и идеите, които са заменени с личностни амбиции и интереси, подкрепяни от членове на националното ръководство, заменени са с опити за унищожаване на БСП Казанлък, която работеше, която правеше политики.

Ние, социалистките от клуба, не можем да работим повече и за разширяване  влиянието на партията в българското общество и да приобщаваме жените към БСП. След създалата се обстановка в БСП Казанлък не можем да бъдем гарант за активизиране дейността на жените в партията, за тяхната реализация, мотивиране и самочувствие, за доверието им към БСП. Поради всички тези причини Клубът  не може да изпълнява своите основни функции. Закриваме клуба на жените – социалистки.

Казанлък, 8 май 2018г

Председател:
Стела Кехайова

Членове на ръководството:
Илина Зарова
Румяна Курдова
Софка Москова

 

Казанлък инфо:


Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: