Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Едно семейство от Павел баня кандидатства за приемно след проведена кампания за приемни родители

 Павел баня. След проведената преди повече от месец кампания за приемни родители на територията на община Павел баня, само едно семейство е проявило интерес и е одобрено за преминаване на специализирано обучение, съобщи за радио „Фокус”-Велико Търново Даниела Русева – началник отдел „Закрила на детето” към дирекция „Социално подпомагане” в Казанлък.

Предстои бъдещите приемни родители да бъдат обучени чрез ролеви игри. Ако все още искат да бъдат приемни родители, след обучението биват оценявани и проучвани. След това Областният център по приемна грижа изготвя и изпраща социален доклад до дирекция „Социално подпомагане”. Всяка дирекция има комисия „Закрила на детето”, която се свиква, за да разгледа доклада и прецени дали да впише в регистъра семейството е регистъра на приемните родители. Председател на комисията е директорът на дирекция „Социално подпомагане”.
При настаняване на дете в приемно семейство, родителите получават постоянна информация и консултации от социалните работници и ежемесечна финансова помощ за издръжка на детето, която е различна в зависимост от неговата възраст. Приемните родители получават и съдействие и подкрепа в случаи, когато трябва да се направи консултация с биологичните родители на детето.

Деница ГЕОРГИЕВА | Радио "Фокус - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: