Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Искат обяснения от кмета на Казанлък

 До края на седмицата кметът на Казанлък Стефан Дамянов трябва да представи в Областната управа в Стара Загора мотивите си, с които назначи преди три седмици конкурси за директорите на три от културните институти в Казанлък.

Със своя заповед от 16-ти септември Дамянов обяви конкурси за директорските места в Общинската библиотека „Искра”, общинският театър и литературен музей „Чудомир”.
И тримата титуляри в момента, възразиха срещу заповедта на Дамянов с мотива, че обявените конкурси са неправомерни.
По този повод Областният управител е поискал да се запознае писмено с мотивите на кмета на Казанлък за предприетия от него административен ход.
В писмото, с което се изискват мотивите, се казва също, че
липсват и данни за прекратяване трудовото правоотношение с настоящите директори.
Кметските мотиви са нужни с цел преценка от страна на областния управител, относно допустимостта и основателността на казуса.
В края на миналата седмица въпросът с обявените конкурси в сферата на културата в Казанлък бе обсъждан и в Постоянната комисия по култура и информационни средства в Общинския съвет на Казанлък.
Единодушното становище на членовете на комисията е, че няма правни и морални мотиви за провеждането на конкурси в 3 от културните института в Казанлък.
Преди две години казанлъшкият кмет отново предприе подобен ход , обявявайки конкурси в няколко културни института в Казанлък. След емоционална среща с колективите на съответните институции и правно атакуване на мотивите за заповедта, самият Дамянов се отказа от намерението си за смяна в ръководния състав на културните институти.

Деляна Бобева www.dariknews.bg

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж