Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Групата Perfect Strangers изнесе концерт в четвъртък /26.07.2007/

Perfect Strangers в Казанлък

Не, не става дума за култовото парче на Deep Purple, а за група носеща това име /вероятно вдъхновено от същата песен/. Шестимата музиканти посетиха града на розите миналия четвъртък, като зарадваха с безплатен концерт почитателите на рока в Казанлък.

  Perfect Strangers са от Стара Загора. Групата съществува от осем години, а в основата и е едно приятелство родено в ученическите години. Средното музикално училище „Христина Морфова” събира бъдещите изпълнители и така се ражда - Perfect Strangers.

Борис Тасков – вокал, Ангел Демирев – китара, Кънчо Андреев – бас, Борислав Стойчев – клавиши, Емо Стойчев ударни и перкусии, са заедно вече осем години и оформят стила на групата. Казанлъшкото участие в нея е най-новото попълнение - Галя Добрева. Тя влиза в групата преди година. „Преди седем години се преместих в Стара Загора, където и сега живея и работя. Групата си търсеше певица и така от приятели и познати попаднах в нея и вече така една година.” – споделя Галя.

 

Прогресив рок са избрали за свой стил младежите от Perfect Strangers. Въпреки че не е комерсиален и кръгът от публика е по-малък, те са категорични, че това е тяхната музика. Самите те я определят като много душевна, пълна със силни послания и много емоции. Няколкото им авторски парчета са в същия стил. Може би най-известното сред тях е „Напаум”. Песента разбира се ще бъде част и от първият им албум, който е в процес на подготовка, въпреки, че още си няма работно заглавие.

Въпреки че все още не са утвърдили името си на българския музикален пазар, Perfect Strangers печелят много почитатели навсякъде където гостуват. Концерта им в Казанлък е втория от замислената поредица концерти в южна България. “Започнахме от Стара Загора преди две седмици и следващата спирка не можеше да не бъде Казанлък, защото групата много се вдъхновява от този град. Защото тук имаме много приятели някои, от които са известни музиканти като Валери Джамбазов.” – споделят младежите. След около две седмици Perfect Strangers ще свирят в Хасково, а след това и в София и Пловдив.

“Не очаквахме много публика. Забелязах обаче, че имаше много хора, който преминаваха, заслушваха се в нас. Благодарна на всички, които останаха до края да видят това, което правим. Зная, че казанлъшката публика е много благодатна и винаги оценява изпълнителя, който е на сцената.” – сподели Галя Добрева, провокирана от въпроса какви са били очакванията им за концерта в Казанлък.

Всички, които искат да чуят Perfect Strangers отново, могат да посетят музикалния клуб на комплекс Орфей в Стара Загора, където младите музиканти се изявяват редовно.
 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж