Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Казанлъшки бизнесмени запълват дупки по улиците на града

 Казанлък. Бизнесмени от Казанлък, членове на Обществения съвет по бизнеса, поставиха началото на инициатива по запълване на дупките по улиците на града „Да запълня моята любима дупка”, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

Първата ремонтирана бе на улица „Петко Стайнов” при паркинга зад централната поща с пресечките на улиците „Дондуков” и „Бенковски”. Това е и любимата дупка на бизнесдамата и член на Обществения съвет по бизнеса Таня Сиракова, която е закупила специален асфалт с високо качество, изработен по нова технология, предоставяйки възможност веднага след полагането и трамбоването му, да преминават превозни средства. Дупката, с диаметър 2 метра и дълбочина 30 см., за по-малко от час бе запълнена с асфалт. Преди това тя създаваше предпоставка за пътно-транспортни произшествия, предвид разположението си – в северния край на улица „Петко Стайнов” на завоя с улица ”Бенковски” в посока паркинга зад пощата. В следствие на дъждовете, дупката се пълнеше с вода и не личеше дълбочината й,в резултат на което не малко превозни средства са повреждали ходовата си част.
„Идеята за стартиране на инициативата се роди на поредното събрание на Обществения съвет по бизнеса при обсъждане на проблемите на община Казанлък и поставяне въпроса за подобряване на инфраструктурата. Така решихме, че все от бизнесмен може да запълни своята любима дупка, отделяйки минимални средства от дохода си. Ако възможно повече хора се включат в инициативата, можем да поръчаме и закупим асфалта с отстъпка дори”, посочи Росен Георгиева – председател на Обществения съвет по бизнеса в Казанлък.
При запълване на дупката на улица „Петко Стайнов” служители на КАТ бяха отцепил района.

Деница ГЕОРГИЕВА | Радио "Фокус" - Велико Търново
 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж