Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Кметовете на населените места в община Казанлък декларираха недоволството си от последната сесия

 Казанлък. Кметовете на населените места в община Казанлък декларираха недоволството си от последната сесия на Общинския съвет, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

В декларацията са се подписали 17 от общо 19-те кметове. Днес документът бе подаден в администрацията на Общинския съвет под номер ОС-719 / 02.10.2008 година. В него кметовете на населените места се обръщат към председателя и общинските съветници, като изразяват притесненията си от случващото се на заседанията, визирайки десетте отхвърлени точки от дневния ред на сесията от 25-ти септември и повторното отлагане на гласуването на бюджета и отчета на общината. В декларацията кметовете определят този факт като тревожен, защото се загърбват важни за финансовото състояние на общината проблеми, които рефлектират пряко върху населението. „Вашето решение налага ние – кметовете на селата, да се изправим пред гражданите и да даваме обяснения за незавършените обекти, започнатите ремонти на училища и детски градини и планираното до края на 2008 година, което няма да се изпълни. Питаме Ви: „Има ли право Общинският съвет да забавя важни за цялата община и за всички граждани решения само по формални причини?”, декларират кметовете на населените места. По думите им, е тревожно, че се налага негативната тенденция – проява на чисто субективно мислене в част от комисиите на Общинския съвет. Кметовете посочват също, че по-голямата част от съветниците нямат опит в местното самоуправление. „Основателно е да чакаме от Вас г-н Председател, да утвърждавате демократичност, етичност и хармония в работата на двете равностойни власти – общински съвет и общинска администрация. На тази сесия декларирахте тази си готовност, но всичко остана на думи. Не може да не забележим оформилото се мнение за постоянно отлагане на важни въпроси в Общинския съвет”, пишат в декларацията кметовете на селата.
Чрез нея те се обръщат към Общинския съвет с надеждата, че не е забравил скоро дадената си клетва и няма да пречи на кметовете да изпълнят обещанията си.

Деница ГЕОРГИЕВА | Радио "Фокус - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж