Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Иван Токаджиев: Нямаме доказателства какво точно се крие под водата след потопяването на Севтополис

 София. Нямаме доказателства какво точно се крие под водата след потопяването на Севтополис. Това каза в интервю за Агенция "Фокус" Иван Токаджиев, заместник-министър на културата и председател на работната група по проекта "Севтополис".

По думите му - започнати са най-бегли изследвания, които обаче се оказват крайно недостатъчни, за да се даде оценка на състоянието на града. Според Токаджиев, за да бъде направен такава оценка, "трябва да се направят достатъчно задълбочени подводни изследвания със съдействието на Института по океанография и с Института по тракология, по-точно с Центъра по подводна археология, за да могат те да представят достатъчно обстойни и подробни данни за състоянието на потопените разкопки".
Заместник-министърът каза още, че идеята на община Казанлък да интегрира краткотрайния отдих с културния туризъм е чудесна, но преди всичко трябва да се направи програма за действие и да се търсят инвеститори, които да подпомогнат финансирането на проекта, "тъй като държавата свършва прекомерно ресурсът, с който разполага".

Филипа ТОДЕВА  | Агенция "Фокус" 

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж