Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Казанлъшкият омбудсман отчете дейността си

 Казанлък. Омбудсманът на община Казанлък Катя Киликчиева представи отчет на дейността си от октомври миналата година до 30-ти септември 2008 година, предаде кореспондент на радио „Фокус"-Велико Търново .

За изминалия период са подадени 102 писна и жалби, от които 90 са жалбите. До момента обект на проверка от страна на местния омбудсман са били: дирекция „Местни данъци и такси" относно получени жалби за такса смет на лица, които не живеят на съответния адрес, „Устройство на територията", дирекция ГРАО, отдел „Образование", звеното „Защита на потребителите". По информация на Киликчиева, при нея за получавани и жалби относно звено „Сметосъбиране, сметоизвозване и третиране на твърди битови отпадъци" за недоставяне на контейнери на нужните места или нередовното изхвърляне на отпадъците в кофите за смет. „Жалби съм получавала и за откази от предоставяне на помощи от страна на дирекция „Социално подпомагане". Оплаквания при мен са пристигали и от недобро обслужване от страна на кондукторите и шофьорите в градски транспорт. Граждани са се жалвали и от служба „Земеделие и гори", електроразпределителното дружество в Казанлък, ВиК", посочи Катя Киликчиева. Тя не скри, че не са малко случаите, в които граждани идват с молба да бъдат решени междусъседски отношения. „В такива случаи не мога да помогна пряко, но се опитвам да насочвам хората към съответната институция, от която могат да получат помощ", коментира омбудсманът. Киликчиева е 20-тият поред общински посредник в страната. Тя посочи, че намерение за назначаване и на други има от страна на Общинските съвети в общините Велико Търново, Габрово и Враца.
Катя Киликчиева посочи още, че на 22-ри октомври ще се проведе общо събрание на Националното сдружение на местните обществени посредници в Пловдив.

Деница ГЕОРГИЕВА | Радио "Фокус - Велико Търново"

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж