Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Одобриха броят на маломерните паралелки в училищата в община Казанлък

 Казанлък. 1188 лева да бъде месечната заплата на кмета на община Казанлък реши Общинския съвет в града на розите на днешното си заседание, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

Колегите му от селата Копринка и Крън ще получават по 708 лева, а всички останали по 598 лева. Мотивите са свързани с изменения и допълнения на Постановление 175 на Министерски съвет от 2007 година за заплатите в бюджетните организации и дейности. Съгласно член 11 ал.2 , лицата, заемащи длъжности, посочени в Приложение 5 към чл. 1 ал. 1, т.%, за които не се налага Наредбата за условията и реда за атестиране на служителите в държавната администрация, могат да получат увеличение на индивидуалните основни месечни заплати от 1 юли 2008 година до 8 на сто.
Кметовете на 19-те населени места в Община Казанлък и градоначалникът ще получават за напред заплати, по-високи от досегашните. Утвърждаването на нови основни месечни заплати е считано от 01.07.2008 година.
Сесията на Общински съвет-Казанлък продължава с разглеждане на въпроса за приемане и утвърждаване на маломерните и слети паралелки в училища от общината.

С 29 гласа „за” Общински съвет – Казанлък одобри броят на маломерните паралелки в училищата от общината,предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново . След няколко минутни пререкания между общинска администрация и Местния парламент, бе взето решението маломерните паралелки да са 43, след като отпадна една от ОУ”Паисий Хилендарски” в града. Слетите паралелки остават 15.
Общинският съвет одобри и исканото дофинансиране от страна на общинска администрация за новата учебна 2008 / 2009 година. Вместо предварителното искане да се отпуснат 230 000 лева, от които 90 000 лева да бъдат отпуснати от резерва на местните дейности на общинския бюджет до края на бюджетната 2008 година, общинска администрация поиска по-малко от 90 000 лева, а именно 86 847 лева, поради отпадане на една от маломерните паралелки.
В хода на заседанието заместник-кметът по образование и култура Юлияна Палазова заяви, че новите стандарти, които подготвя Министерството на образованието, е причина от общинска администрация да не са представили цялостната си концепция по въпроса за дофинансирането на учебните заведения в общината.

Деница ГЕОРГИЕВА  Радио "Фокус" - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж