Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Срещи на браншови организации с ръководството на Националната агенция за приходите се проведоха в Пампорово и Велинград

Срещи на браншови организации с ръководството на Националната агенция за приходите се проведоха на 4 и 5 януари 2018 г. в гр. Велинград и к.к.Пампорово, инициирани в дух на партньорство и сътрудничество с бизнеса и представители на местната власт. Целта бе стимулирането на доброволното спазване на данъчно-осигурителното законодателство и запазване на конкурентна среда за развитие на бизнеса, като се пресекат  нелоялни практики от страна на некоректни търговци.


Представителите на бизнеса в регионите се запознаха с промените в Закона за данъка за добавената в сила от 1 януари 2018 г., относно административната мярка „Запечатване на обект“ и съществуващата вече правна възможност за нейното прилагане, дори и в случаите на прехвърляне на собствеността на обекта на трето лице. Препоръките към присъстващите се насочиха и към използването на пълната функционалност на фискалните устройства.

И през тази кампания ще се използват всички методи на наблюдение и контрол за  правилното прилагане на данъчно-осигурителното законодателство, от явно присъствие на униформени патрули и извършването на контролни покупки до използването на възможностите на дистанционната връзка между фискалните устройства в обектите и единната електронна система на НАП. Ще се проверява и спазването на трудово-осигурителното законодателство, също ще се извършват проверки на луксозните автомобили в курортите във връзка с т. н. данък „Уикенд“.

Представителите на бизнеса – хотелиери, ресторантьори, търговци и представителите на ски училища в регионите, изразиха своята удовлетвореност от проведената среща.

„Няма по-лесен бизнес от чистият бизнес“, беше краткият коментар за срещата на зам.-директора на ТД на НАП Пловдив – Венелин Найденов.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: