Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Музей „Искра" и галерията се включват в инициативата "Вечер на отворените врати"

Исторически музей „Искра" и галерията в Казанлък се включват в инициативата „Вечер на отворените врати на музеите и галериите", предаде кореспондент на радио „Фокус"-Велико Търново . Предвижда се в дните петък, събота и неделя (25-ти, 26-ти и 27-ми септември) вратите им да бъдат отворени денонощно за посетители. В първата Вечер на отворените врати, прагът на музея и галерията ще прекрачат 15 деца от детския център „Свети Иван Рилски", които ще рисуват по две теми: Долината на розите и Долината на тракийските царе. Малките художници ще започнат да творят от 18:00 часа. Ръководствата на историческия музей и галерията осигуряват не само консумативите за рисуване, но са подготвили и много награди за участниците.
През първата „Вечер на отворените врати на музеите и галериите" посетителите ще могат да участват във викторина „До колко познавате експозициите в музея и галерията?". По-късно вечерта ученици от Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „Академик Дечко Узунов" ще презентират свои проект в мултимедийната зала на музей „Искра".
В Дните на отворените врати ще бъдат излъчени общо 6 филма за живота и делото на различни личности, Долината на розите и Долината на тракийските царе.
По време на националната инициатива вратите на исторически музей „Искра", неговите обекти и галерията ще бъдат отворени за безплатни посещения от страна на жителите и гостите на община Казанлък.
„Нашата цел е да провокираме гражданите в едно нетрадиционно време – вечер, да дойдат и да се запознаят с наследството, което представяме не само ние от музея, но и галерията, която има какво да покаже. Не случайно Казанлък е известен и като град на 100-те художници", посочи д-р Косьо Зарев – директор на музей „Искра". По негова информация, над 70 музея от цялата страна ще се включат в инициативата на Министерството на културата.

Деница ГЕОРГИЕВА | радио "Фокус" - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: