Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Зам.-кмет Даниела Коева: Още 21 улици в Община Казанлък ще бъдат ремонтирани с допълнителните 600 хиляди лева, отпуснати от Министерски съвет

10.02.2016 - Даниела Коева - зам. кмет

Водещ:В Казанлък тече активен сезон на ремонти по пътната и градската инфраструктура. Министерски съвет одобри допълнителен трансфер в размер на 600 хиляди лева за асфалтиране на улици в общината. Кои и колко улици ще бъдат асфалтирани? На какъв етап са и ремонтите на училищата в града преди първия учебен ден? Наш събеседник е Даниела Коева, заместник-кмет с ресор „Инфраструктура, строителство и транспорт“ в Община „Казанлък“. Г-жо Коева, колко улици ще бъдат ремонтирани с този допълнителен трансфер от Министерски съвет?
Даниела Коева:
С постановлението си от 18 август Министерски съвет отпусна допълнително 600 хиляди на Община Казанлък за подобряване на пътната инфраструктура. До отпускането на този трансфер се стигна след упоритата работа на ръководството на Община Казанлък в лицето на госпожа Галина Стоянова и това ще ни позволи да разширим обхвата на инвестиционната си програма за 2016 г. с още 600 хиляди.

Със собствени средства Община Казанлък реконструира 42 улици в града на обща стойност 1 милион 532 хиляди. С допълнителните 600 хиляди сме включили 21 улици и общо още 20 хиляди квадратни метра и се надяваме да подобрим състоянието на улиците в нашата община много по-добре. Разпределението на тези 600 хиляди отново се подчинява на един принцип, по който ние работим в последните 5 г. – това са средствата, с които разполагаме, да бъдат насочвани, както в град Казанлък, така и в населените места и от тези 600 хиляди, отпуснати от правителството на Република България, от тях за 10 улици предстои ремонтиране в град Казанлък и за още 11 в останалите населени места. Като за град Казанлък, основно сме се насочили към улици, които са основни артерии за кварталите и които останаха извън обхвата на нашата инвестиционна програма. Това са междублокови пространства в кв. „В. Левски“, около блокове 28, 29 и 30 и около блокове 24 и 25, ул. „Цар Освободител“, която е основна транспортна артерия за един голям квартал и към която ние по принцип насочихме нашите усилия и ремонтирахме един участък от нея, сега сме я включили и предстои да бъде ремонтирана и останалата част от 2000 кв.м., ул. „Скобелев“, част от която ние ремонтирахме също със собствени средства и сега тази допълнителна субсидия от държавата ще ни позволи да я продължим. Предвижда се разбира се ремонт на основни улици в големите ни населени места – Копринка, Бузовград, Крън, Кънчево, Хаджидимитрово, Ясеново.
Водещ: Освен пътната инфраструктура, знаем че общината активно работи по отношение на водоснабдяването и канализацията на кварталите. Продължава ли работата по тези проекти? Каква е равносметката до момента? Ще приключат ли всички в срок?
Даниела Коева:
Община Казанлък работи активно по проблемите на водоснабдяването и канализацията в града. Ние имахме два големи квартала, които имаха и продължават да имат, разбира се, тъй като строителството в момента тече, такива проблеми. В продължение на може би повече от 3 г. Община Казанлък се подготви с проекти, кандидатства за финансиране и сключи договор за финансиране и към момента жителите на нашия град са свидетели на ремонтните дейности, които започнаха в кв. „Кулата“. Там се изгражда водопровод и канализация за целия квартал. Строителството тече по график, нямаме притеснения, свързани с изпълнението му. Надяваме се, че в края на графика, който фирмата е изработила за полагане на водопровода и канализацията, ще успеем и ще асфалтираме и улица „Тюлбенска“, която е част от нашата инвестиционна програма за тази година, но която сме заложили малко по-назад в графика за изпълнение, предвид точно изграждането на водопровод и канализация за този квартал. Това е един наистина голям проект за нас, тъй като в продължение на доста години са правени опити и са търсени възможности за тези два квартала да се изградят водопровод и канализация. За наше щастие и на жителите на града ние успяхме и в момента също сме в последния етап на изграждането на водопровода и канализацията. Разбира се, като говорим за инвестиционната програма на нашата община днес е важно да отбележим общинските сгради, свързани с училища и детските градини, върху които общината работи. Пред завършване е проектът по подмяна на отоплителните инсталации и котлите на петте детски градини. Той предстои да бъде завършен в края на август. Успоредно с това вървят енергийни мерки в ОУ „Кулата“ и ОУ „П. Хилендарски“, както и в основно училище в с. Шейново. Проектите също се движат по график.
Водещ: А за какви точно средства става въпрос, специално за тези две училища, които споменахте – ОУ „Кулата“ и ОУ „П. Хилендарски“?
Даниела Коева:
Ремонтът на ОУ „Кулата“ се финансира от Националния доверителен екофонд, като съфинансирането от страна на общината е в размер на 15%, стойността на строителните дейности, които изпълняваме в ОУ „Кулата“ са 515 хиляди лева общо и в училище „П. Хилендарски“ са 350 хиляди. В основно училище в с. Шейново са 245 хиляди.
Албена ИВАНОВА Радио Фокус

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: