Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Започна данъчната кампания за 2016

Новите формуляри на годишните декларации за облагане на доходите на физическите лица и за корпоративните данъци са публикувани на сайта на НАП  – www.nap.bg. Осем физически лица от област Стара Загора са в режим на попълване на годишните си декларации в интернет портала на НАП.


Тази година, срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите изтича на 3 май 2016 г. (30 април е в събота, а 2 май е официален почивен ден - Великден). Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим персонален идентификационен код (ПИК), който се издава безплатно в офиса на НАП по постоянен адрес на лицето.

Ако подадете декларациите си по електронен път до 31 март 2016 г., можете да ползвате 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация. Допълнително условие е и да нямате подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да сте внесли целия размер на данъка за довнасяне в срок до 3 май 2016 г.

В периода 04.01.2016 г. - 06.01.2016 г. информационната система за обслужване на клиентите в офисите на НАП, няма да работи. Всички подавани декларации, искания и заявления от клиентите на НАП ще бъдат приемани. Издаването на документи от страна на НАП ще бъде възобновено от 07.01.2016 г. Възможно е да има забавяне в получаването на резултатите от обработката на подаваните по електронен път декларации и документи от клиентите на НАП.

Към момента от електронният портал на НАП са достъпни услугите, свързани с подаването на декларации и документи от задължените лица.

Благодарим за разбирането и се извиняваме се за причиненото неудобство.

Мариета Добрева

 

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж