Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Младежи ГЕРБ – Казанлък се включиха в Националната антиспин кампания

Младежката структура на ПП ГЕРБ – Казанлък се включи в Националната антиспин кампания, която тази година се провежда под мотото „НУЛЕВА СТИГМА, НУЛЕВА ДИСКРИМИНАЦИЯ!”. Имено такова бе и посланието на младежите, които разпространиха в центъра на Казанлък информационни брошура и презервативи.

 

„Съпричастни сме към хората, които са ХИВ-серопозитивни и е много важно, ние като общество да не ги дискриминираме, по никакъв начин. Важно е да знаем повече за болестта, важно е да знаем и как да се предпазим. За това днес се включихме в отбелязването на Световния ден за борба със СПИН, като проведохме тази информационна кампания с брошурите, в които има полезна, за всеки гражданин, информация“ – споделиха младите гербери в града на розите.

Световният ден за борба срещу СПИН е една от осемте официални глобални обществени здравни кампании, определени от Световната здравна организация. В България близо 90% от новите случаи на ХИВ са инфектирани по сексуален път. От началото на 2015 година са открити нови 126 ХИВ-серопозитивни лица, с което носителите на ХИВ в страната са официално 2 169 лица.

Можете да се консултирате и  изследвате  в  кабинетите за анонимно и безплатно консултиране и изследване на ХИВ/СПИН (КАБКИС) към Регионалните здравни инспекторати в страната. В Стара Загора КАБКИС е на адрес улица „Стефан Караджа“ №10, тел. 042/ 60 41 51.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж