Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Tеатър "Любомир Кабакчиев" ще вземе участие в 11-я международен фестивал на гръцката драма

Казанлъшкият театър "Любомир Кабакчиев" ще вземе участие в 11-я международен фестивал на гръцката драма, който се провежда на о-в Кипър. Театър "Л. Кабакчиев" ще бъде единственият представител на България във фестивала, в който се включват постановки на театри от Гърция, Германия, Англия, Италия и Австрия.

Фестивалът на гръцката драма се провежда ежегодно, като тази година, програмата включва пиеси от Аристофан, Софокъл и Еврепид.


 Организатор е Международния театрален институт в Кипър, като фестивалът, който бе открит на 4-ти юни, продължава до 4-ти август .Постановките ще се играят на сцените на античните театри в Пафос, Никозия и Лимасол. Казанлъшкият театър Любомир Кабакчиев ще участва с две представления на "Лизистрата" от Аристофан. Първото ще е на 15-ти юли в Пафос и на 16-ти юли на сцената в Никозия. “Лизистрата” е международен проект, който Театър “Любомир Кабакчиев” реализира, спечелвайки конкурс пред Национален Фонд Култура и с финансовата подкрепа на Добромир Гущеро в. Постановката е дело на руския режисьор Вадим Данцигер. С "Лизистрата", по време на 6-я международен фестивал "Театрален кръг", който се проведе през мез март 2007 в руския град Толиати, казанлъшкият театър, завоюва приз за най-добра женска роля. Казанлъшката трупа ще отпътува за Кипър на 13-ти юли.
 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж