Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Полицейска хроника / 27.08.2008

Пътно транспортни произшествия
На 26.08.2008г. около 21.45 ч. по четвъртокласен път от с. Ягода за с. Ръжена, общ. Мъглиж се е движел лек автомобил “БМВ”, управляван от  Ф.С. (50) от с. Ягода. На 1.5 км. преди с. Ръжен, при движение с несъобразена скорост, навлязъл в лентата за насрещно движение и ударил движещият се в посока изток мотоциклет "Хонда Понтео-125", управляван от неправоспособния С.Я. (20) ОТ С. Ръжена. В резултат на удара мотоциклетистът е получил фрактура на ляв крак, а спътникът му – 22-годишен мъж от Ръжена - фрактура на тазобедрена кост. Двамата са настанени за лечение в МБАЛ – Казанлък, с травматичен шок и комоцио, без опасност за живота. При извършената проверка, техническото средство е отчело 0.3 промила алкохол в кръвта на водача на лекия автомобил. На него и на мотоциклетиста е взета кръв за химически анализ. По случая работи РПУ – Казанлък.
            
На 26.08.2008 г. около 23.10 ч. по четвъртокласен път от с.Бузовград за с.Розово, общ. Казанлък се  е движел  мотоциклет "Кавазаки", управляван от  Г.П. (29)  от с. Розово. При навлизане с несъобразена скорост  в с. Розово, водачът изгубил управление над  мотоциклета и се блъснал в електрическа стълб. В резултат на удара, Г.П. (който е ползвал предпазна каска) е получил охлузни рани и комоцио и е настанен за лечение в МБАЛ – Казанлък, без опасност за живота. Взета му е кръвна проба за химически анализ. По случая работи РПУ – Казанлък.

Кражба
На 25.08.2008 г. в 16.17 ч. в РПУ – Казанлък е получен сигнал от 28-годишна казанлъчанка, че на същата дата в ЖК “Изток” неизвестно лице е отнело портмонето й, след което побагнало към кв. “Кармен”. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че деянието е извършено от 16-годишен старозагорец, който към момента се укрива. Работата по случая продължава.

Палеж
На 25.08.2008 г. в 01,30 ч. в РПУ – Казанлък е получено съобщение за горящ лек автомобил на ул. “Неофит Рилски”. При извършения оглед е установено, че вследствие умишлен палеж напълно е изгорял лек автомобил “Ауди”. Работата по случая продължава. По случая е образувано досъдебно производство.

Телесни повреди
На  24.08.2008 г.  в  21,55 ч.  в РПУ – Казанлък е получено съобщение, че във ФСМП са  постъпили  три  лица  с  прободни  и  порезни  рани. При извършената проверка на място е установено, че  в  с. Шейново е  възникнал  скандал,  прераснал  в  сбиване, при който трима мъже от с. Шейново (на 26, 28 и 48 г.) са  били намушкани с нож от братята  Р.А. (29) и Р.А. (19) от същото село. Тримата пострадали имат порезни рани в областта на лявото рамо. Настанени са за лечение в МБАЛ – Казанлък, без опасност за живота. Към момента извършителите се укриват. По случая е образувано досъдебно производство.  

Пътно транспортни произшествия
На 23.08.т.г. около 16.30 ч. по пътя Казанлък – Стара Загора, в района на пътния възел с околовръстния път на Стара Загора, настъпва пътен инцидент между : влекач «Мерцедес», с турска регистрация, с прикачено полуремарке, управляван от 48 годишния  Е.Г. от Република Турция и мотоциклет «Хонда», със старозагорска регистрация, управляван от 30 годишния П.Р., от Стара Загора, неправоспособен водач. Причина за ПТП : водачът на товарния автомобил е завил на ляво от най-дясната пътна лента по посока на движението си, като не е пропуснал движещия се в същата пътна лента мотоциклет. В резултат на това мотоциклета се е ударил в предната част на влекача. От удара П.Р. е получил контузни рани и охлузвания по тялото, но е без опасност за живота. Обслужен е амбулаторно и е освободен.

На 24.08.2008 г. около 18,40 ч. по пътя от с.Овощник за с.Черганово,общ. Казанлък в посока изток се е движел лек автомобил "Фолксваген Голф",  управляван от неправоспособния С.Г. (33) от с. Черганово, общ. Казанлък- водач. На около 300 метра преди входа на с.Черганово при движение с несъобразена скорост и неспазване на необходимата дистанция, застигнал и ударил отзад движещия се в същата посока лек автомобил "Рено 19" , управляван от Г. Ж. (21) от с. Черганово.   В резултат на удара, возещият се на предна дясна седалка в лек автомобил “Фолксваген Голф” 58-годишен казанлъчанин е получил  контузно- разкъсна рана на главата. Оказана му е амбулаторна медицинска помощ. И в  двата автомобила са използвани обезопасителни колани. При извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на Г.Ж.. При проверката  техническото средство е отчело 2,64 промила алкохол в кръвта на С.Г., който е задържан за 24 часа. По случая работи РПУ – Казанлък.

Доведен син пребива 60 годишен мъж
На 23.08.т.г. около 20.00 ч. в РПУ Казанлък е получено съобщение за приет в Центъра за спешна медицинска помощ в града мъж, след нанесен му побой. Констатирано е, че пострадалия – 60 годишен мъж е от с. Бузовград, общ. Казанлък. Мъжът е заявил, че около 10.30 ч. в дома му са дошли доведения му син – Н.Ш., 27 годишен от Стара Загора и негов приятел, като след възникнал скандал, са му нанесли побой. Възрастния мъж е оставен под наблюдение в казанлъшката болница, без опасност за живота. Работата по случая продължава от служители на РПУ Казанлък.

Пътно транспортни произшествия
На 22.08.т.г. около 18.30 ч. на кръстовището на старозагорските улици «Цар Симеон Велики» и «Крайречен», възниква пътен инцидент между :  л.а. «ВАЗ 2105», със старозагорска регистрация, управляван от 67 годишния Н.Н. от Стара Загора и мотопед «Ямаха», със старозагорска  регистрация, управляван от 43 годишния Т.А. от Стара Загора. От инцидента са настъпили само материални щети – причини за ПТП : водачът на лекия автомобил не спира на знак «СТОП» и допуска катастрофа с правомерно движещия се мотопед.

На 22.08.т.г. около 19.30 ч. в с. Ясеново, общ. Казанлък, възниква самостоятелна катастрофа, при която водачът на мотоциклет, с неустановена марка, модел и регистрационен номер – С.М., 34 годишен от същото село, изгубва контрол над мотоциклета и пада на пътното платно. В резултат на удара С.М. е получил охлузни рани по главата, раменете и коленете. Настанен е за лечение в казанлъшката болница, без опасност за живота.

Кражба на 100 литра домашна ракия
На 22.08.т.г. през незатворен прозорец е проникнато в частен дом, намиращ се на ул. «Александър Стамболийски» в Казанлък, обитаван от 53 годишна жена, откъдето е извършена кражба на 100 литра домашна ракия. Работата по случая продължава от служители на РПУ Казанлък.

Пътнотранспортно произшествие
На 21.08.2008 г. около 10.05 ч. в Казанлък по бул. "Ал. Батенберг" в посока запад са се  движели товарен автомобил “Фолксваген Кади”, управляван от К.П. (39) от Казанлък. До банка "ДСК” предприел изпреварване на велосипед "Спринт", управляван от 13-годишно момче от Казанлък, което паднало и се ударило в задна гума на автомобила. Велосипедистът е получил фрактура на лява ръка и комоцио и е настанен за лечение в МБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота. При извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водача. Причините за произшествието се изясняват.

Задържани за кражба на метални шахти
На 21.08.2008 г. в 20.00 ч. в Казанлък на ул."Орешака"  полицейски екип на РПУ е спрял за  проверка лек автомобил “ВАЗ 2106”,  с водач А.Т. (34) от Мъглиж и пътници Б.С. (25) от Мъглиж  и В.А. (33) от с.Братя Кунчеви.  В багажника  на автомобила са открити боен чук, метален лост, мотика и натрошени метални шахти. Тримата са задържани за 24 часа. . Работата по случая продължава.

Кражби
На 21.08.2008 г. в 9.10 ч. в РПУ – Казанлък е получено съобщение, че от склад в базата на фирма северно от с. Бузовград е извършена кражба. При извършената проверка на място е установено, че за времето от 15.00 ч. на 19.08.08 г. до 17.00 ч. на 20.08.2008 г. неизвестни лица са проникнали в склада през покрива и са извършили кражба на 1500 кг меден проводник от тролейбусна мрежа и неустановено количество месингови втулки. По случая работи РПУ – Казанлък.
           
На 21.08.2008 г. в 19.25 ч. в оперативната дежурна част на РПУ – Казанлък  е получено съобщение, че за времето от 15.08. до 21.08.2008 г. неизвестно лице, чрез взломяване патрона на входната врата проникнало в апартамент на бул. “23 пехотен шипченски полк”  и извършило кражба на 90 лв. По случая работи РПУ – Казанлък.
          
На 21.08.2008 г. в 18.10 ч. в оперативната дежурна част на РПУ – Казанлък е получено съобщение, че неизвестно лице чрез взломяване патрона на входната врата, проникнало в апартамент на ул. “Тонзос”  и извършило кражба на около 20 бр. златни бижута с общо тегло около 150 грама.. По случая работи РПУ – Казанлък.

Разкрито престъпление
На 21.08.2008 г. в 20.00 ч. в Казанлък на ул."Орешака"  полицейски екип на РПУ е спрял за  проверка лек автомобил “ВАЗ 2106”,  с водач А.Т. (34) от Мъглиж и пътници Б.С. (25) от Мъглиж  и В.А. (33) от с.Братя Кунчеви.  В багажника  на автомобила са открити боен чук, метален лост, мотика и натрошени метални шахти. Тримата са задържани за 24 часа. . Работата по случая продължава.
 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: