Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Над 5000 фирми подават декларациите си по интернет и пестят данъци

Над 65 % от фирмите в Старозагорска област са предпочели да изпратят годишните си декларации по Интернет (5380 декларации) подписани с електронен подпис. Същите ще могат да ползват и процента отстъпка, ако са платили пълния размер на данъка върху печалбата. Припомняме, че декларацията за облагане с корпоративни данъци за данъчната 2014г. се подава заедно с годишния отчет за дейността до 31 март 2015г. В този срок трябва да бъде заплатен и дължимия корпоративен данък от дружествата, които са осъществявали дейност, след приспадане на направените авансови вноски. За фирмите, изпратили документите си по интернет, подписани с електронен подпис и платили пълния размер на данъка е предвидена отстъпка в размер на 1%, но не повече от 1000 лв.

И през тази година продължава съвместната инициатива на НАП с Националния статистически институт (НСИ) за подаване само на едно място на годишните отчети за дейността, които фирмите представят едновременно с декларациите си за облагане с корпоративни данъци. Възможностите са или по електронен път в НСИ, задължително подписани с електронен подпис, или на хартиен носител в офисите на НАП. Обменът на информация между двете институции става по служебен път.
Повече информация на тема корпоративни данъци може да бъде намерена на сайта на НАП: www.nap.bg и да бъде получена на телефона на информационния център: 0 700 18 700, на цената на градски разговор.

Мариета Добрева

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж