Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Засечени некоректни търговци на цветя за 8 март

Инспекторите от НАП Стара Загора извършиха наблюдения и проверки на 3 обекта за производство и търговия на едро с цветя в предпразничните дни - 6, 7 и 8-ми март. Обследвани са пазарите на цветя в градовете Стара Загора и Казанлък. Анализирани са доставките, отразяването им в счетоводните документи на фирмите, както и дневните обороти от продажби по веригите „от едро на дребно“ и „от търговец на дребно към купувач“.
В проверените обекти са констатирани нарушения на данъчното законодателство. В единият е засечена разлика в касовата наличност и маркирания оборот на фискалното устройство, в другият на инспекторите не е издадена касова бележка. Тече проверка и дали търговците са спазват осигурителното законодателство.
Оперативните проверки в навечерието на 8-ми март са част от програмата на Агенцията за приходите за третиране на риска в бранш „Производство и търговия с цветя“. Според анализ на НАП, средногодишно бюджетът губи около 6.9 млн.лв. от недекларирани и непостъпили данъци – ДДС, корпоративен и данък върху доходите.

Съветваме гражданите да изискват касова бележка при всяка своя покупка! В случай, че не им бъде издадена такава могат да сигнализират на телефон: 0700 18 700 на цената на градски разговор, или в писмен вид по пощата до офис НАП Стара Загора, ул.”Кенали” 1.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: