Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Подайте данъчната си декларация с ПИК и платете по-малко данък

1450 са издадените персонални идентификационни кода (ПИК) от старта на данъчната кампания за 2015 г. в офисите на НАП в Стара Загора и Казанлък. Припомняме, че новата е-услуга «Подаване на декларации, документи и данни» с ПИК е активна за всички физически лица, независимо от датата, на която те са получили своя персонален код за достъп. Подаването на годишната данъчна декларация за доходите с ПИК или Е-подпис е възможността клиентите, които имат данък за довнасяне да спестят 5% от него. През тази година, за да платят по-малко данък общ доход, лицата трябва да изпратят своята данъчна декларация по интернет (по един от двата горепосочени начина) до 31 март 2015 г. До момента с ПИК и Е-подпис са подадени 364 декларации за доходите (165бр.  с ПИК и 174 с Е-подпис).
Припомняме, че с ПИК клиентите на приходната агенция имат достъп до справка за месечните вноски по избрания от тях пенсионен фонд и могат да подадат заявление за издаването на документ, например удостоверение за наличие или липса на задължения, копие на данъчна декларация и др. Чрез него лицата имат възможност да проследят движението по данъчно-осигурителната си сметка, размера на дохода върху който са осигурени, да проверят дали информацията от трудовия им договор съответства на същата декларирана от работодателя им и други.
Всеки клиент проявил интерес към услугата, може да получи своя ПИК, като посети офис на НАП по постоянен адрес и подаде заявление по образец. Издаването му е безплатна услуга, както всички останали предлагани от Националната агенция за приходите, и се получава в 7 дневен срок от подаване на заявлението, лично от лицето или с нотариално заверено пълномощно. Удостоверението за ПИК съдържа комбинация от 12 символа и позволява достъп до част от E-услугите на НАП, за които не се изисква електронен подпис. Отказ от предоставяните услуги с ПИК може да бъде направен и през кол центъра на НАП на 0 700 18 7000 700 18 700.
Повече информация за услугите предоставяни от НАП може да бъде получена на телефон: 0700 18 7000700 18 700, на цената на градски разговор и от интернет страницата на НАП - www.nap.bg.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж