Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Няма нарушения след направените проверки за Никулден

Шест търговски обекта за продажба на риба и рибни продукти са проверени от инспекторите на НАП в Стара Загора навръх Никулден. Няма констатирани нарушения на данъчното и осигурително законодателство. Продължават наблюденията на рискови търговски обекти и увеселителни заведения в областта, чрез системата за дистанционна връзка на касовите апарати с НАП. Тя съхранява данни за оборотите на търговските обекти, като периодично засича и отклоненията при определени групи търговци. В предвид серията празници през декември и януари, голяма част от контролния ресурс на приходната агенция е съсредоточен във вечерни и проверки през почивните дни.

Напомняме, че глобата за физическо лице, което не издаде касова бележка, е до 500 лв., а за юридически лица, укриващи обороти, от 500 до 2000 лв., може да се стигне и до запечатване на търговския обект. Обръщаме внимание, че при проверки служителите на НАП винаги се легитимират със служебните си карти. Инспекторите на приходната агенция не приемат и не изискват плащания в брой, всички дължими глоби се заплащат единствено по банков път.

Съветваме гражданите: бъдете внимателни и изисквайте касова бележка при всяка ваша покупка, особено при заплащане куверти за нова година или пакетни почивки за коледните и новогодишни празници. В случай, че не получите такава, можете да сигнализирате на телефон: 0700 18 700 на цената на градски разговор или в писмен вид, по пощата до Офис НАП Стара Загора, ул.”Кенали” 1.

информация: Мариета Добрева

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж