Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Театър “Любомир Кабакчиев” спечели четирите възможни награди

 Театър “Любомир Кабакчиев”  спечели четирите възможни награди, които се присъждат на международния фестивал “Стоби”,  в македонския град Велес.

На официална церемония бяха връчени; Гран при за цялостно представяне, награда за главна женска роля на актрисата Петя Янкова, главна мъжка роля на Атанас Чопов/ актьор и директор на казанлъшкия театър/ и награда за режисура на Вадим Данцигер.  Казанлъшкото представление е било абсолютен хит по време на фестивала в Македония. То е било наблюдавано от над 2000 зрители във Велес, които буквално  са „взривили” античния театър със своите аплодисменти, след края на спектакъла. Самият театър е едно от най-запазените функциониращи и до днес антични съоражения в Европа. Казанлъшките актьори са останали изключително изненадани от реакцията на публиката, която  се оказало, че познава изключително добре сюжета на постановката, а и почти липсващата езикова бариера е била повод за спонтанните реакции по време на представлението.  Постановката “Лизистрата” бе реализирана в Казанлък, след спечелен международен проект от театър “Любомир Кабакчиев”.   За да осъществи проекта в България пристигна руският режисьор Вадим Данцигер и сценографът Даря Попова. Данцигер, адаптира тексът на комедията “Лизистрата” написана от Аристофан през 411г. пр. н.е. С “Лизистрата” казанлъшкият театър вече има спечелена награда от фестивал в Толиати Русия, както и
специален диплом от участието си в уникален театрален фестивал на античната драма, който се проведе на остров “Кипър”.Лизистрата, към настоящият момент е единственното антично представление в България, включено в репертуара на театрите.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: