Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Проверяваме осигуровки, трудов договор и задължения с ПИК

Над 1600 са новите потребители получили своя персонален идентификационен код (ПИК) от Приходната агенция в Област Стара Загора от началото на годината. Чрез него лицата могат да проследят движението по данъчно-осигуиртелната си сметка, размера на осигурителния доход върху който са осигурени, да проверят дали информацията от трудовия им договор съответства на същата декларирана от работодателя им и други.
Чрез ПИК клиентите на приходната агенция могат да поискат и издаването на документ, например удостоверение за липса на задължения.
Към момента най-използвани услуги чрез ПИК са:
- справка за трудов договор - позволява на лицето да провери вида на трудовия си договор - за пълен 8 часов работен ден или 4 часов такъв;
- справка за осигурителния доход- съдържа информация върху каква сума работодателят внася осигурителни вноски на съответното лице;
- справка за задължения за данъци и осигурителни вноски;
- справка за извършени плащания - съдържа информация за сумите платени от лицата през съответната данъчна година;
- справка за членството на лицата в пенсионен фонд;
Всеки клиент проявил интерес към услугата, може да получи своя ПИК, като посети офис на НАП по постоянен адрес и подаде заявление по образец. Издаването му е безплатна услуга, както всички останали предлагани от Националната агенция за приходите, и се получава в момента на подаване на заявлението, лично от лицето. Удостоверението за ПИК съдържа комбинация от 12 символа и позволява достъп до част от E-услугите на НАП, за които не се изисква електронен подпис.
Повече информация за услугите предоставяни от НАП може да бъде получена на телефон: 0700 18 7000700 18 700, на цената на градски разговор и от информационните брошури, които НАП разпространява в страната.

www.nap.bg

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж