Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Казанлък избра Гергана Петрова за 46-ата си Царица Роза

Казанлък избра Гергана Петрова за 46-тата Царица Роза за нашият град. Тя е Зодия Стрелец, завършва Природо-математическа гимназия "Никола Обрешков". Нейни подгласнички са Ренета Колева от Хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методи" и Бетина Миткова също от Хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методи". Водещ на на церемонията бе Калин Сърменов. Председател на журито бе професор Генчо Начев.

Абитуриентката беше единодушно избрана от 10-членното жури на конкурса, председателствано от Почетния гражданин на Казанлък и директор на болница „Св. Екатерина“ неврохирургът проф. Генчо Начев. Лентата на победителката постави адвокат Станислав Коев, спомогнал на Община Казанлък да патентова провеждането на конкурса „Царица Роза“. Чаровната Гергана, която успя да впечатли с визия и сценичното си поведение взискателното жури, получи едногодишна стипендия от името на Община Казанлък, която ще вложи в своето образование. Новата Царица Роза на Казанлък възнамерява да учи зад граница, като запише продуктов дизайн в университет в Глазгоу, Шотландия.

Като победител в конкурса Царица Роза 2014 година светлокосата хубавица ще представи Община Казанлък при посещението си в японските градове Фукояма и Монаката. Самолетният билет за пътуването й до Япония връчи лично посланикът на страната у нас Н. Пр. Такаши Коидзуми. Парични дарове и козметични продукти получи още казанлъшката красавица, осигурени от местни фирми и спонсори на Празника на розата 2014 година.

Началото на празника бе сложено от кмета Галина Стоянова. „Следват събития подбрани с изключително желание и любов, за да ви доставят радост и удоволствие - каза в обръщението си при откриването Стоянова. - Предстоят 40 дни, в които вие да се радвате на красотата и на възможността Казанлък да покаже, че е град съхранил традициите, устремен към бъдещето”, каза Стоянова.

Подаръци и задгранични визити зарадваха и подгласничките на Гергана Петрова. Ренета Колева, която бе избрана за първа подгласничка на Царица Роза, ще почете побратимения на Казанлък френски град Грас по време на Празника на жасмина, а Бетина Миткова, втора подграсничка, ще пътува през октомври до Верея, Гърция, като част от официалната делегация на Община Казанлък.

За първи път Царица Роза положи клетва:

"Уважаеми съграждани, обичам Казанлък. Ще нося винаги в сърцето си оказаната висока чест - да бъда Ваша Царица. Ще пазя надеждите ви да живея в сърцето на розовата долина. Ще работя за смелите планове на хората тук и за доброто на утрешния ден. Кълна се с надежда, любов и вяра да работя за нашето по-красиво бъдеще. Заклех се!"

Водещ на конкурса – спектакъл за избор на Царица Роза в препълнената зала на ДК „Арсенал“ бе актьорът Калин Сърменов, който освен че отлично се справи с ролята си и допринесе за доброто настроение в празничната за града вечер.

Младите музикални открития на Х фактор Богомил, Анна-Мария и Теодора също заслужиха аплодисментите на публиката.

С избора на Царица Роза 2014 г. официално беше даден старт и на 111-те Празници на розата в Община Казанлък.

Снимки: 09.05.2014 - Казанлък избра Гергана Петрова за 46-ата си Царица Роза

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: