Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Обучение „Управление на организации и ресурси“

В периода  11- 13 април Национален младежки форум (НМФ) проведе обучение на тема „Управление на организации и ресурси“.
В него взеха участие членове на над 20 младежки организации и студентски съвети в България, както и представител на МЦР-Взаимопомощ, които са член на НМФ и съучредители.

Семинарът бе изцяло насочен към управление и работа в екип (ефективно управление, управленски роли и ефективно управление на екипа, лидерство и управление на ресурсите), управление на конфликти и развитие на критично и творческо мислене.
Първата част на обучението беше свързана с управлението на организацията; изясняване на понятията визия, мисия и цели, и адекватната им формулировка. Участниците работиха в групи по задания, свързани с тези три основни елемента на една организация, без които е невъзможно тя да съществува ефективно.

Втората част от семинара беше отредена на ораторското майсторство. Димитър Симидчиев изнесе лекция за изкуството да говориш пред публика и ни показа добри и лоши примери за презентиране. Всеки участник в семинара подготви своя собствена реч и приложи наученото на практика още в самия ден.

Последният панел от обучението беше свързан с лидерството. Под формата на интерактивна лекция доц. Албена Танева показа множество гледни точки и заедно с младежите разнищиха понятията „лидер“  и „лидерство“.

Модераторите бяха от “Звеното от треньори на НМФ“, а акцентът бе върху неформалното обучение и работа в екип.

Семинарът се проведе в „Център за подготовка на ученици за олимпиади“, гр. София.

Гергана Иванова

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: