Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

ВСИЧКИ НОВИНИ

С година закъснение газифицират ПГ "Иван Хаджиенов"

От началото на отоплителния сезон учебните занятия в ПГ „Иван Хаджиенов” започват и приключват на студено.

продължава>
 

Съкратиха икономическия директор на казанлъшката болница

Съкратен е щата на икономическия директор на МБАЛ-Казанлък Димитър Аспарухов. Новината бе потвърдена от управителя на болницата в оставка д-р Христо Христов.

продължава>
 

Спасина Недялкова с 4-то място за Купа Европа

Завърши състезателния сезон в спортното катерене при юношите и девойките. В словенския град Кран на 22-23-ти ноември се проведе и петия, последен кръг от Европейската купа.

продължава>
 

Над 81 000 закрити работни места

81 000 работни места в България вече са закрити като резултат от световната икономическа криза. Това обяви в Казанлък народният представител от Коалиция за България Иван Гороломов.

продължава>
 

Розовата долина и тракийската култура - акценти в представянето на България в Брюксел

Историята на българското розопроизводство и тракийската култура по нашите земи ще бъдат представени в Европейския парламент в Брюксел в началото на 2009 г. 

продължава>
 

Още награди за възпитаниците на Теодоси Теодосиев

Пет първи и две втори места спечелиха младите физици от школата на Теодоси Теодосиев в Пролетното национално състезание по физика в областния град.

продължава>
 

Молба към гражданите на Община Казанлък


Във връзка с настъпилия отоплителен сезон, Общинско звено „Сметосъбиране, сметоизвозване и третиране на твърди битови отпадъци” (ССТТБО) умолява гражданите да не изхвърлят гореща пепел и сгур в контейнерите за битови отпадъци, тъй като това преди...
продължава>
 

проф. Стефан Данаилов е удължил срока за работа на работната група по проекта „Севтополис”

1. Министърът на културата проф. Стефан Данаилов е удължил срока за работа на работната група по проекта „Севтополис”, съобщи кметът Стефан Дамянов след среща с министър Данаилов на 26 ноември в София.

продължава>
 

Управителят на болницата в Казанлък подаде оставка

Управителят на МБАЛ- Казанлък доктор Христо Христов подаде оставка. Това съобщи тази вечер кметът на града Стефан Дамянов, по време на извънредно заседание на Общинския съвет, по проблемите на болницата. В депозираната ставка доктор Христов е пос...

продължава>
 

Болницата в Казанлък остава без лекарства, предупреди управителят й

До няколко дни  болницата в Казанлък ще остане без лекарства, нужни за осъществяване на медицинска дейност, обяви д-р Христо Христов. 

продължава>
 

Зиаре.ком: Русия обвинява България, че произвежда автомати „Калашников" без лиценз

Букурещ. Русия обвинява България, че произвежда, под командването на САЩ оръжия от вида „Калашников", които следва да бъдат продадени в Ирак и Афганистан, съобщава румънското електронно издание Зиаре.ком, позовавайки се на български медии.

продължава>
 

Казанлъшко участие в Националното есенно състезание по физика

10 ученици - от 11 и 12 клас на казанлъшката ПМГ "Н. Обрешков" ще участват в Националното есенно състезание по физика за ученици от 7 до 12 клас в Стара Загора.

продължава>
 

ОУ "Кулата" посрещна партньорите си по европейски проект

ОУ „Кулата” е поредното казанлъшко учебно заведение, което работи по проекта „Учене през целия живот” на програма „Коменски”. Негови партньори са училища от Испания, Румъния, Белгия и Полша.

продължава>
 

Холандският топдизайнер на цветя Ян Кея- с казанлъшка история?

„ За розовото масло” – така се нарича статия, публикувана в холандско специализирано списание за цветя и градини през 1967 година.

Статията е придружена с огромен снимков материал, като един от главните герои в него е Вим Кея- производител на хола...

продължава>
 

Възпитаничките на Лариса Китипова газят в Казанлък съперничките си в регионален турнир

Във втория ден на регионалното първенство за девойки до 15 г. в Казанлък от 11:30 часа ВК "Казанлък" ще играе с тима на "Ропотамо " - Приморско в спортен комплекс "Арсенал". 

продължава>
 

Два варианта на отопление на казанлъшката болница предлагат от ТЕЦ-Казанлък

Казанлък. Два варианта на отопление на казанлъшката Многопрофилна болница за активно лечение предлагат от ТЕЦ-а в града, предаде кореспондент на радио "Фокус" –Велико Търново .

продължава>
 

Кметът Стефан Дамянов се срещна с министрите Даниел Вълчев и Асен Гагаузов


Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев се срещна с кмета на Община Казанлък Стефан Дамянов по време на своето посещение в Стара Загора на 18 ноември.
продължава>
 

Боян Бобев: Ще си летя с делтапланера, а като остарея ще му мисля


Боян Бобев е един от най-възрастните пилоти в България. Макар да е навършил 80 години, той все още продължава да лети и признава, че за него това е начин на живот. Повече от 60 години роденият в Сливен пилот Боян Бобев покорява небето над странат...
продължава>
 

Международните осиновявания са невероятен шанс за децата от ромски произход

Казанлък.„Международните осиновявания са невероятен шанс за децата от ромски произход”, заяви за радио “Фокус” –Велико Търново д-р Ивелина Панова – директор на Дома за медико-социални грижи в казанлъшкото село Бузовград, като посочи, че е много г...

продължава>
 

Има ли дупки, да ги запълним с червена глина

С червена глина са запълнени дупките по асфалта между казанлъшките села Кънчево и Розово.  Живеещи в Кънчево са категорични, че до този ход се стигнало след като години наред общината в Казанлък не е чувала апела на кмета на селото да се запълянт...

продължава>
 

Пътно транспортнo произшествиe


На  16.11.2008 г., около  06.00ч. ,  по път І-5  в  посока  север от Стара Загора към Казанлък се е движел лек автомобил “Ауди А4”, управляван от 21-годишната С.Г. от Стара Загора.
продължава>
 

Къде са паветата, питат в Казанлък?

Ръководството на Общинския съвет в Казанлък поиска от Общината да се направи пълна инвентаризация на извадените павета през последните години от площади и улици в града. Решението е заради внесено предложение до местния парламент, в което предпр...

продължава>
 

Частен инвеститор изрази намерение да оползотвори старите павета за облагородяване на инфраструктура

Казанлък. Частен предприемач изрази намерение да инвестира в облагородяване на инфраструктурата в Казанлък като закупи старите павета от площадите и улиците, предаде кореспондент на радио "Фокус" –Велико Търново . Предложението си той внесе в Об...

продължава>
 

Разглеждат промените в Правилника за организацията и дейността на обществения посредник в Казанлък

Казанлък. Ръководителите на групи в казанлъшкия Общински съвет ще разгледат направените промени в Правилника за организацията и дейността на обществения посредник, предложени от омбудсмана на града на розите Катя Киликчиева, предаде кореспондент ...

продължава>
 

Общинските съветници обсъждаха проблемите на казанлъшкото село Хаджидимитрово

Казанлък. Девет от общинските съветници в Казанлък се срещнаха с жителите на село Хаджидимитрово, за се запознаят с проблемите на населеното място, предаде кореспондент на радио "Фокус" –Велико Търново .

продължава>
 

Страница 565 от 625

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: