Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

ВСИЧКИ НОВИНИ

3 500 анкетни карти решават поведението на казанлъшките синдикалисти наесен

За национален протест се обявяват 64 на сто от анкетираните до момента членове на КНСБ в региона, съобщи Иванка Данаилова, председател на Регионалния съвет.

продължава>
 

Стартира първенството и за детско-юношеския футбол в областната група

През почивните дни ще стартира първенството в областната група по футбол при децата и подготвителните групи. Първи кръг от срещите при юношите-младша възраст е след седмица, а старшата възраст стартират от октомври.

продължава>
 

Габровница - Розова долина 17 септември (сряда),17:00 ч. с.Горно Сахране,общ.Павел баня

В мач от предварителната фаза на турнира за Купата на България,Розова долина гостува в с.Горно Сахране на местния тим Габровница.

продължава>
 

Данаил Петров - втори в Обиколката

Най-добрият казанлъшки колоездач и най-успешният сред българите състезаващи се в чужбина - Данаил Петров
продължава>
 

Казанлъчанка спечели първия медал за България на Параолимпиадата в Пекин

Даниела Тодорова спечели бронзов медал в турнира по лека атлетика от Параолимпийските игри в Пекин.
продължава>
 

Националната гимназия в Казанлък открива паметник на акад.Дечко Узунов по случай 40-тата си година

На 15-ти септември преди 40 години казанлъшката Национална гимназия по пластични изкуства „Академик Дечко Узунов”отваря врати за първи път. За това как се е развивало учебното заведение през годините и как ще бъде отбелязан първият учебен ден, кор...
продължава>
 

Стефан Дамянов изразява своята дълбока скръб по повод внезапната загуба на известния учен д-р Китов

На 14 септември вечерта внезапно почина известният български учен, археологът д-р Георги Китов. Неговият научен интерес и огромна творческа енергия дълги години бяха свързани с Казанлък и Долината на розите, която в резултат  на откритията на д-р ...
продължава>
 

Самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътно дърво


На 15.09.т.г. около 14.10 ч. по пътя с. Шейново - с. Дунавци, общ. Казанлък, на около 500 м. преди ж.п. прелеза на с. Дунавци, поради движение с несъобразена скорост, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътно дърво, л.а. Форд «Транзит»...
 

Годините на работа с д-р Китов бяха ползотворни за всички ни, заяви директорът на казанлъшкия музей

Казанлък. „Всички археолози, които работихме с д-р Георги Китов придобихме опит, изкарахме една школа, която никъде другаде нямаше да можем да завършим", това заяви за радио „Фокус"-Велико Търново д-р Косьо Зарев – директор на исторически музей „...

продължава>
 

Газта и топлофикацията са предпочитаните енергоносители, казва експерт по контрола на газификацията

Казанлък. „Газта и топлофикацията са предпочитаните енергоносители на урбанизираните територии в Европа и у нас. Те се конкурират и допълват", заяви за радио „Фокус"-Велико Търново Николай Колев – контрол по газификацията в община Казанлък.

продължава>
 

За първия учебен ден!...

79 първокласника, по-големи ученици, родители и учители се събраха тази сутрин в двора на основно училище „Мати Болгария” в Казанлък, предаде кореспондент на радио „Фокус” – Велико Търново .

продължава>
 

58-мата международна колоездачна обиколка на България


Във връзка с провеждането на 58-мата  международна колоездачна обиколка на България, на 12 и 15.09.2008 г. ще бъдат въведени временни ограничения в движението по пътищата в Старозагорска област, както следва:
продължава>
 

Хенинг Бомел е победител в петия етап от 58-мата Международна колоездачна обиколка на България

Казанлък. Хенинг Бомел от Дрезден, Германия е победител в петия етап Айтос – Казанлък от 58-мата Международна колоездачна обиколка на България, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

продължава>
 

Стартира шестият етап от 58-мата Международна колоездачна обиколка на България

След петия етап от 58-мата Международна колоездачна обиколка на България жълтата фланелка стана притежание на французинът Тома Бутей от състезателен клуб „Хемус Троян”, след като кметът на община Казанлък Стефан Дамянов официално го награди с нея,...
продължава>
 

Предпоставка за пътнотранспортни произшествия създава пътят Бузовград -Средногорово

Предпоставка за инциденти с превозни средства създава пътният участък между казанлъшките села Бузовград и Средногорово, сигнализира за радио „Фокус”-Велико Търново кметът на Бузовград Михаил Янушев.
продължава>
 

Делегация от Община Казанлък посети побратимения румънски град Търговище

На посещение в побратимения на Казанлък град Търговище бе делегация от Община Казанлък, водена от зам.-кмета Зелвер Касабова, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .
продължава>
 

Проектът „Севтополис" е една от големите перспективи за общината за следващите поне 30 години

Казанлък. "Проектът „Севтополис" е една от големите перспективи за общината за следващите поне 30 години", заяви в интервю за радио „Фокус"-Велико Търново кметът на община Казанлък Стефан Дамянов.

продължава>
 

Изготвят етапите на техническото задание за проекта „Севтополис"

Велико Търново. Започва изготвянето на техническото задание относно реализирането на проекта „Севтополис", заяви в интервю за радио „Фокус"-Велико Търново кметът на община Казанлък Стефан Дамянов.

продължава>
 

Двама казанлъшки огнеборци ще участват в Световния шампионат за пожарникари и спасители

Казанлък. Христо Пеев и Драгостин Тонев са двамата казанлъчани, които утре ще вземат участие в Четвъртия световен шампионат за пожарникари и спасители, съобщи за радио „Фокус"-Велико Търново Анчо Шишков – началник на Районната служба 'Пожарна и а...
 

Казанлъшкото сметище се охранява и не се допускат външни лица

Казанлък. Казанлъшкото сметище се охранява добре и не се допускат външни лица, заяви за радио „Фокус"-Велико Търново Захари Захариев – началник на звено „Сметосъбиране, сметоизвозване, третиране на твърди битови отпадъци и озеленяване" в общината...

продължава>
 

Казанлъчанка обра медалите на Еврофестивала на специфичните възможности

Казанлъчанката Боряна Коскина се завърна от Първия Европейски фестивал на специфичните възможности на сляпо -глухите с пет сертификата и четири медала.

продължава>
 

Националноосвободителните движения в българските земи ХV - ХІХ в и тяхното отразяване в музеите

София. Юбилейна национална научна конференция на тема "Националноосвободителните движения в българските земи ХV - ХІХ век и тяхното отразяване в музеите" ще се проведе на 12 септември 2008 г. в Чипровци, съобщиха от пресцентъра на Министерството ...

 

Откриват паметник на акад. Дечко Узунов в Националната художествена гимназия в Казанлък

Казанлък. На 15-ти септември ще бъде открит паметник на академик Дечко Узунов в едноименната Национална гимназия по пластични изкуства в Казанлък, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

продължава>
 

39 загинали и 444 ранени при 1 963 катастрофи от началото на 2008 г.


Двойно се е увеличил броят на жертвите на високата скорост .

Към 31.08.2008г. включително, на територията на област Стара Загора 1 963  пътно-транспортни произшествия, при които са загинали 39 и са ранени 444  човека. В сравнение със същия перио...
продължава>
 

Над 5 милиона лева са вложени в могилите в Долината на тракийските царе

Казанлък.Над 5млн. и 300 хил. лв. са вложените средства за изграждането на инфраструктурата при могилите в Долината на тракийските царе, съобщи кметът на общината Стефан Дамянов, предаде кореспондент на радио „Фокус"-Велико Търново .

продължава>
 

Страница 441 от 489

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 09.11.2018