Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

ВСИЧКИ НОВИНИ

Комисията по социални дейности и трудова заетост към ОбС приема проекта на бюджет 2009 с промени

Казанлък. Седемчленната комисия по социални дейности и трудова заетост към Общински съвет – Казанлък с председател Цветанка Пискова прие проекта за бюджет 2009 година, като направи промени, предаде кореспондент на радио “Фокус” – Велико Търново ....

продължава>
 

Председателският съвет подкрепи проекта "Чудомир - на Балканите"

Председателският съвет  на Общински съвет – Казанлък разгледа и подкрепи проекта „Чудомир - на Балканите” на заседанието си на 21 април. Проектът е  на Фондация „Чудомир” и е  по повод 120-годишнината от рождението на Димитър Чорбаджийски – Чудо...

продължава>
 

РИОСВ - Стара Загора засилва контрола в защитените територии през пожароопасния сезон

Стара Загора. РИОСВ - Стара Загора засилва контрола през пожароопасния сезон в защитените територии, които са изключително държавна собственост, съобщиха от пресцентъра на инспекцията.

продължава>
 

Полицейска хроника / 21.04.2009


Пътно транспортни произшествия
На 17.04.2009 г. около 20.40 ч. в с.Овощник, общ.Казанлък по ул."Розова долина" в посока юг се е движел мотопед "Баотиан", управляван от неправоспособния М.А.  (19) от същото село. При движение с несъобразена скорост...
продължава>
 

С пълни контейнери със смет посрещнахме Великден в Казанлък

С препълнени съдове за смет по казанлъшките улици осъмна градът на розите в деня на Възкресението.

продължава>
 

Инициативен комитет срещу сечта в парк "Тюлбето"

Гражданите на Казанлък трябва да знаят  истината за сечта в парк „Тюлбето”, това каза пред „Дарик” Генади  Кондарев- член на Изпълнителния съвет на партия „Зелените”.

продължава>
 

Учениците от СОУ”Екзарх Антим I” се присъединяват към националната кампания „Четяща България”

Велко Търново. Учениците от СОУ”Екзарх Антим I” в Казанлък се присъединяват към националната кампания „Четяща България” тази седмица, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

продължава>
 

Течове, трапове и разорано землище след подмяна на тръбопровод

Огромни  ями и трапове са зейнали в землището на село Ръжена след поредните ремонтни дейности на ВиК- Стара Загора. Заради  смяната на  главен тръбопровод, отвеждащ водата към областния  град, в южния край на селото са оставени дълбоки прорези и...

продължава>
 

Инфо кампания за 22 април - Ден на Земята

На 22-ри април ще отбележим  Международния ден на Земята. По този повод от Зелени Балкани се готвят да проведат информационна кампания. Акцент в  кампанията и през тази година ще е унищожението на уникални природни места в България и необходимост...

продължава>
 

Полицейска хроника / 18.04.2009

Пътно транспортни произшествия
На 17.04.2009 г. около 20.40 ч. в с.Овощник, общ.Казанлък по ул."Розова долина" в посока юг се е движел мотопед "Баотиан", управляван от неправоспособния М.А.  (19) от същото село.
продължава>
 

В Казанлък обмислят преименуването на площад в чест на Константин Георгиев

Казанлък. Идеята на проф. Генчо Начев, който е почетен гражданин на Казанлък, да се преименува казанлъшката улица „Войнишка” на името на автора на текста на песента „Велик е нашият войник” Константин Георгиев се приема от жителите на града с огро...

продължава>
 

Официално забраниха риболова

Риболовът във водните басейни в община Казанлък, както и в цялата страна е забранен.  Мярката се налага във връзка с пролетно-летния размножителен период на рибите. Риболовът е официално забранен със заповед на министъра на земеделието и храните.

продължава>
 

Нов скандал в културните среди

Традиционният пролетен великденски концерт на ФА "Искра" ще се състои на 19-ти април от 12:00 часа пред входа на читалище "Искра". Художественият ръководител на ансамбъла Цветан  Цочев обвини Общината в некомпетентност.
продължава>
 

Полицейска хроника / 17.04.2009


Разкрито престъпление
На  15.04.2009 г.  казанлъшките кременалисти са задържали В.Е. (22) от Казанлък, който седмица по-рано извършил кражба на 300 лв. от автомивка на ул. “Ал. Стамболийски, а на 14.04.2009 г. взломил стъклото на същия обект и на...
продължава>
 

Колоездене: Два проекта се обсъждат за маршрута на Обиколката на България

София. Два работни проекта за маршрута на тазгодишното 59-то издание на Международната колоездачна обиколка на България обсъжда в момента ръководството на Българския колоездачен съюз. Вариантите за трасето са сведени вече само до два – единият е...

продължава>
 

Фестивал на Франкофонския театър в Стара Загора

Стара Загора отново е домакин на Международен Училищен Фестивал на Франкофонския Театър. 16-тото му издание ще се проведе от 24 до 26 април в Драматичен Театър “Гео Милев”.

продължава>
 

Празници на цъфналите вишни в Казанлък

За втора поредна година Казанлък е домакин на Празниците на цъфналите вишни. Те се организарат от сдружение "Вишнев цвят". Празниците започнаха на 2 април и ще продължат до 26-ти.

продължава>
 

Отново авио-шоу в Казанлък за Празника на розата

Състезанията за казанлъшкия клуб „Авиоделта дизайн” ще бъдат възобновени в началото на месец май. Първият авио фест на леката авиация е в Белозем на 1, 2 и 3 май.

продължава>
 

Национално отличие от олимпиада за възпитаник на казанлъшката ПМГ

12-сетокласничката от ПМГ „Никола Обрешков” Анета Андреева е лауреат от 34-та национална олимпиада по биология, която се проведе в Перник. 

продължава>
 

Казанлъшка градина се сдоби със собствен сайт

Казанлъшката детска градина "Теменуга" вече може да се похвали с работещ интернет сайт. Идеята за създаването му е на директора на учебното заведение Анета Артинова.

продължава>
 

Закърпиха улиците на Шейново

Събитие, очаквано с години, така окачестви днешната акция  по ремонт на пътни участъци в Шейново кметът Николай Терзиев. Ентусиазъм и огромно желание да се сложи край на тази Шейновска неволя стоят в основата на този факт.

продължава>
 

Яйце- гигант боядисаха в Казанлък.

Гигантско яйце, с размери 220 на 170 сантиметра   боядисаха ученици от националната гимназия по пластични изкуства  и дизайн „акад. Дечко Узунов” в Казанлък.

продължава>
 

По - малък брой превишения на прахови частици са отчетени от пункта в казанлъшкото с. Ръжена

Казанлък. По - малък брой превишения на прахови частици са отчетени от пункта в казанлъшкото с. Ръжена, съобщиха от Регионалната инспекция по околна среда и води в Стара Загора.

продължава>
 

„Работилница за млади журналисти” отваря врати в Казанлък

Казанлък. Школа за ученици със засилен интерес към журналистиката отравя врати в Казанлък, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

продължава>
 

Кипи подготовката за „Четяща България” в казанлъшкото СОУ”Екзарх Антим I”

Казанлък. Трескава подготовка кипи в казанлъшкото СОУ”Екзарх Антим I” за организирането на мероприятията от националната кампания „Четяща България”, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

продължава>
 

Страница 434 от 524

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Програма:


Почистване на велоалеята за - Овощник

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 01.03.2019


Автобусно разписание:Виж