Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

> КУЛТУРА И ИЗКУСТВО

„Г-н Балкански“ печели първото място на Комедийният хит на сезона 2014

„Г-н Балкански“ на Младежки театър „Николай Бинев“ печели първото място на XIII театрален фестивал "Комедийният хит на сезона". Публиката му отреди оценката 5,63.

продължава>

 

„Китка босилек – елмазен пръстен“ – книга за нашите корени


Тази вечер в атмосфера, наситена с емоционалност и ведрина, бе представена книгата на Лилия Димитрова „Китка босилек – елмазен пръстен“. Тя бе представена от гл. асистент д-р Диана Данова – Дамянова, музиколог, чийто корени са в Казанлък.

...
 

Тук бе Новият г-н Балкански, Жив е и е наш!


На Казанлъшка сцена гледахме постановката на Младежки театър „Николай Бинев“ "Г-н Балкански" с реж. Бина Харалампиева. Публиката в залата на НЧ "Искра" видя Герасим Георгиев - Геро в ролята на Бай Ганьо Бълкански, Бойко Кръстанов, Светосла...

 

"Глупаци" бе на Казанлъшка сцена


Казанлъшката публика бе поканена на сватба на язовир "Копринка" и не само с това Филип Аврамов в ролята си на Грегор Юзекевич се заигра със зрителите в залата на НЧ "Искра." Как започна всичко.

продължава>

 

Откриха "Чудомирови празници 2014"


На Благовещение, 25 март, рожденната дата на Чудомир, Пеньо Терзиев и доц. д-р Марин Добрев откриха "Чудомирови празници 2014" с изложба на творбите на Димитър Чурбаджийски - Чудомир под наслов "Така е и до днес".

продължава>

 

ДА НАРИСУВАШ ТОВА, В КОЕТО ВЯРВАШ!Споменът за Илия Бешков оживява в Художествена галерия - Казанлък на 27 март 2014 г., по време на Чудомирови празници. Бешков с 66 негови рисунки, карикатури и гвашове, предоставени от Художествена галерия "Илия Бешков" в Плевен.

продължава>

 

Децата от школа „Ренина” с награди от Националния конкурс „Малките нашенци”

През тази учебна година все повече се увеличават успехите на талантливите деца от школата за изобразително изкуство „Ренина” при НЧ „Възродена Искра - 2000” с преподавател Ренина Рекова.

продължава>

 

Изложба "Пролетни настроения" в Арт-Галерия "Ателието"

Изложбата "Пролетни настроения" в Арт-Галерия "Ателието" е Съвместна изложба на автори от Галерия "Ателието" и деца от школа "Арт линия".

продължава>

 

Наградени във Втори Национален конкурс за забавна песен „С песен да възродим доброто” – 14 – 15 март 2014 г.

За втора поредна година в Казанлък се проведе Националният конкурс за забавна песен за деца и ученици под мотото „С песен да възродим доброто“. Конкурсът се  проведе под патронажа на кмета на община Казанлък Галина Стоянова със съдействието на ...

 

За 21-ва година в Казанлък се провеждат празниците, посветени на ЧудомирВ навечерието на 21-те Чудомирови празници, на 20 и 21 март (сутрин от 10:00 часа, следобяд – от 15:00 часа) в залата на Културно-информационния център на ул. „Искра“ 4 в Казанлък ще се проведе семинар на тема „Чудомир – непризнатия класик и неопозна...

продължава>

 

Мария Белчева с първо място за поезия

С поредно първо място ни зарадва Мария Белчева - 16 год. от клуб "Светлини сред сенките" при ОДК "Св. Ив. Рилски" - Казанлък. Талантливата Мария, която миналата година успя да впечатли дори Недялко Йорданов с поезията си, сега отново е първа, този ...

продължава>

 

Ново престижно отличие за клуб "Светлини сред сенките"

Ново престижно отличие получи Мая Стефанова Стойкова - 19 год, която е една от най-дългогодишните участници в клуб "Светлини сред сенките" при ОДК "Св. Иван Рилски" - Казанлък.

продължава>

 

Децата от НЧ „Възродена Искра” изнесоха концерти в Домовете за стари хора

Част от творческите колективи на НЧ „Възродена Искра – 2000” изнесоха концерти в Дом за стари хора № 3 и от 11:00 часа в Дом за стари хора № 1 по повод празниците: „Баба Марта”, Националния празник на България 3-ти март и предстоящия Международен д...

продължава>

 

Ателие за изработване на мартеници

На 22 и 23 февруари в Галерия Ателието се проведе ателие за изработване на мартеници. Ателието се провежда за трета поредна година и с него се продължава и традицията на мартеницата.

продължава>

 

Талантите от школа „Ренина” с награди от национален конкурс

През изминалата 2013 година малките художници от Школа по изобразително изкуство „Ренина” при НЧ „Възродена Искра  - 2000” с ръководител Ренина Лекова спечелиха престижни отличия от участието си в национални и международни конкурси.

 

продължава>

 

Наградиха участниците в Седмия Национален конкурс „Наследници на Дечко Узунов”

В актовата зала на НГПИД „Акад. Дечко Узунов” бяха обявени резултатите от Седмия Национален конкурс „Наследници на Дечко Узунов”, чийто организатор е гимназията. Темата на тазгодишното издание на  конкурса  е „Нарисувай ми мечта”.

продължава>

 

Отварят вратите на родната къща на Дечко Узунов за безплатни посещения

На 22 февруари се навършват 115 години от рождението на именития наш съгражданин художникът Дечко Узунов – една цяла епоха в изобразителното изкуство. По този повод на този ден Художествената галерия в Казанлък отваря вратите на родната къща на Деч...

продължава>

 

Годишна изложба на школа „Ренина”

Четвърта обща годишна изложба ще открие школа „Ренина” при НЧ „Възродена искра – 2000”  на 17 февруари от 18:00 часа в Информационен център на ул. „Искра” № 4.

продължава>

 

НЧ „Възродена Искра – 2000” отбелязва Трифон Зарезан и Свети Валентин

На 14 февруари 2014 год. от 15:00 часа в салона на Военен клуб – Казанлък ще се възпроизведе ритуала „Трифон Зарезан” от Спортен клуб за здраве „Бели рози”. Организаторите на събитието - СКЗ „Бели рози”, НЧ „Възродена Искра – 2000” и Военен клуб, о...

продължава>

 

Концертни прояви на възпитаници на ШИ „Емануил Манолов”

Два концерта на възпитаници на ШИ „Емануил Манолов” бележат новата 2014 година за НЧ „Искра”. Единият от концертите, „Поклон , учителю”,  който ще се състои на 5 февруари, сряда, от 17.30 часа в ЛХМ „Чудомир” е посветен на 112 –та годишнина от смър...

продължава>

 

Четири награди за Артлиния от конкурса "Морето е живот"

За поредна година в Бургас се проведе  международният конкурс  за рисунка и есе „Морето е живот”. С четири награди от конкурса се завърнаха възпитаниците на Ваня Запрянова от школа „Артлиния”.

продължава>

 

Със зимен пленер приключи творческата година за "Арт линия"

Със зимен пленер приключи и творческата 2013 година за школа "Арт линия". Зимният пленер бе по проект на Национален Парк "Българка", организиран от Младежка организация"ИМКА" и проведен в месността Узана-Габрово.

продължава>

 

Коледна продукция на Школата по пиано и забавна песен при НЧ „Възродена искра”

В своята кратка четиригодишна биография Школата по пиано и забавна песен с преподавател Мариана Мъгева при НЧ „Възродена искра – 2000” може да се похвали с успехите на своите възпитаници.

продължава>

 

Италиански хореограф гостува на БТЦ „Грация”

На 15 декември БТЦ „Грация” с любезното съдействието на НЧ „Възродена Искра – 2000” и БФСТД - София посрещна гост хореографа Паоло Лонди, директор на Арт – Компания “Pescara Dance Festival”, преподавател по танцов театър и съвременен танц, за да пр...

продължава>

 

Откриване на изложба „До Европа и обратно”

На 16 декември 2013г., понеделник, ще бъде открита изложба на тема „До Европа и обратно. Събитието ще се проведе от 13:30 в партера на Национална гимназия по пластични изкуства и дизайн „Академик Дечко Узунов“ в Казанлък.

продължава>

 

НАШИЯТ ВИДЕО АРХИВ:


Банер

Бюлетин Доброволците:

Още от Доброволците:

Работа

ФИКСИНГ БНБ

Валутни курсове

  • Курсове за 12.12.2017
    Българска народна банка 1 USD = 1.66227 BGN (up) 1 GBP = 2.22082 BGN (up) 1 CHF = 1.6758 BGN (up)

ВРЕМЕТО

Банер


>>>

НОВИНИ >>> КУЛТУРЕН АФИШ >>> КАЗАНЛЪК >>> ВРЕМЕТО и WEBCAM >>> ГАЛЕРИЯ >>> ОБЯВИ >>> УКАЗАТЕЛ >>> ЗА НАС >>> ВХОД >>> ВСИЧКИ НОВИНИ >>> НОВИНИ ОТ ЕВРОПА >>> ПОЛИТИКА >>> СПОРТ >>> МЛАДЕЖКИ ИНИЦИАТИВИ >>> ВИДЕО >>> КОНКУРСИ >>> ЕКСКУРЗИИ >>> ВАЖНИ НОВИНИ >>> ОБЩИНА КАЗАНЛЪК >>> ОБЩИНСКИ СЪВЕТ КАЗАНЛЪК >>> ОБРАЗОВАНИЕ И СПОРТ >>> БЮРО ПО ТРУДА - КАЗАНЛЪК >>> ТРАНСПОРТ >>> КУЛТУРНИ ИНСТИТУТИ >>> КАЗАНЛЪК В 360 ГРАДУСА >>> Е-МАЙЛ >>> РЕКЛАМНА ОФЕРТА >>> РЕКЛАМНА ОФЕРТА ИЗБОРИ >>> ИЗРАБОТКА НА БЮЛЕТИНИ >>> БДЖ >>> АВТОБУСИ >>> Училища >>> Ясли и Детски градини >>> Спортни клубовe >>> Новини от Казанлък >>> Новини от Стара Загора >>> Новини от Павел баня >>> Новини от Мъглиж >>> Новини от НАП >>> Гледна точка >>> Казанлък крими >>> Царица Роза >>> Култура и изкуство >>> Любопитни новини >>> Интервюта >>> Кино "Искра" >>> Кино Латона Синема - Казанлък >>> Библиотека "Искра" >>> Читалище "Искра" >>> Читалище “Възродена Искра” >>> Новини от ГЕРБ >>> ФК" Розова долина"