Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

> СТАРОЗАГОРСКО

Общинският съвет прие Бюджет 2016 г. за над 100 млн. лева

С 42 гласа „за“ бе подкрепен проектът за Бюджет 2016 г. на Община Стара Загора. Приходната му част за тази година е в размер на над 100 млн. лева.  Общинският бюджет за текущата година почти повтори този от 2015 г., с което продължава да следва кон...

продължава>

 

Старозагорци спортуват с „ Младежта в действие“

Спортен ден под наслов „Младежта в действие“ ще се проведе в Стара Загора на 30 януари 2016 г. в общинската спортна зала „Иван Вазов“. Организатори са Община Стара Загора и Международният младежки център.

продължава>

 

Възстановяване на паметника на загиналите във войните жители на с. Зетьово

Днес в Областна администрация се състоя заседание на Комисията за военните паметници, председателствано от областния управител инж. Георги Ранов. В заседанието участва и зам. областният управител Мариана Кръстева.

продължава>

 

Официално бе открита изцяло обновената сграда на Математическата гимназия в Стара Загора

С тържествен водосвет бе открита официално ремонтираната сграда на ПМГ „Гео Милев“ в Стара Загора. Рехабилитацията на гимназията бе за над 3 млн. лева, като финансова подкрепа на Община Стара Загора оказа и държавата.

продължава>

 

Окръжна прокуратура-Стара Загора образува досъдебно производство за убийство на 64-годишна жена

В Окръжна прокуратура-Стара Загора е образувано досъдебно производство срещу Неделчо Сандев, 45 г., от гр. Стара Загора, за убийство по особено жесток начин на майка си – престъпление по чл. 116 ал. 1 точки 3 и 6 във връзка с чл. 115 от Наказателни...

продължава>

 

Община Стара Загора в готовност за приемане на местни данъци и такси

Община Стара Загора е в готовност и приема плащания за местни данъци и такса за битови отпадъци за 2016г.

продължава>

 

С нови проекти започва 2016 година в община Павел баня

Община Павел баня започна 2016 г. с проект по ОП „РЧР“ „Независим живот“ за близо 488 000 лв. Наименование на проекта е „Съпричастност“ и по него ще се предоставя комплекс от социални услуги в домашна среда на лица с тежки здравословни проблеми и л...

продължава>

 

Председателят на ОбС Стара Загора Емил Христов участва в общото събрание на Клуба на работодателя

По време на традиционното Общо отчетно-изборно събрание на Клуба на работодателя за първи път бяха връчени награди. Ръководството на Клуба отличи най-добрите фирми за 2015 година в три категории. Наградата „Инвеститор на годината" бе връчена от пре...

продължава>

 

Областният управител инж. Георги Ранов се срещна с представител на ЕБВР в България

Областният управител инж. Георги Ранов се срещна днес с Илия Кардашлиев, главен брокер „Общинска инфраструктура и околна среда” в Европейската банка за възстановяване и развитие. Г-н Кардашлиев е роден и израснал в Стара Загора. В родния си град е ...

продължава>

 

Разискваха паралелките в училищата

Областният управител инж. Георги Ранов председателства днес заседание на Областната комисия по заетост. В него взеха участие зам. областният управител Мариана Кръстева, директорката на РИО-Стара Загора Татяна Димитрова, зам.-кметове на Общините от ...

продължава>

 

Живко Тодоров: Мария извърши подвиг, ще бъдем до нея и ще ѝ помагаме

„Знам, че Мария има много мечти и желания, а аз съм тук за да кажа, че ще бъдем до нея и до всички деца, които имат нужда от нас. Ще продължим да им помагаме.“

продължава>

 

Каруците в Стара Загора се движат по определен маршрут и часови пояс

Пътните превозни средства с животинска тяга на територията на община Стара Загора да се движат по определен маршрут и часови пояс, предвижда заповед на кмета Живко Тодоров.

продължава>

 

Бабинден в АГ-клиниката на МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович”

Областният управител инж. Георги Ранов присъства днес на празника на родилната помощ в АГ-клиниката на МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович”.

продължава>

 

Фермерите поставиха пред инж. Ранов наболели проблеми

Областният управител инж. Георги Ранов присъства днес на заседание на Областния консултативен съвет по животновъдство в Стара Загора. Фермерите поставиха пред инж. Ранов наболели проблеми в бранша.

продължава>

 

Съветниците ще гласуват отново Бюджет на Стара Загора над 100 млн. лева


„Почти повтаряме рекордния Бюджет 2015 г. на Община Стара Загора, което означава, че той не е бил изключение, а в действителност сме стабилна финансово община, правеща не много големи, но упорити и твърди крачки напред.

продължава>

 

Общински служители дариха над 1500 лв. за лечението на кметския наместник в с.Пъстрово

Над 1 500 лв. успяха да съберат само за три дни служителите на Община Стара Загора за подпомагане лечението на кметския наместник на с. Пъстрово Веселин Велев. Точната сума е 1 533.50 лв., съобщи секретарят на общината Делян Иванов.

продължава>

 

Окръжна прокуратура-Стара Загора води две бързи производства за подкуп, предложен на полицаи

Окръжна прокуратура-Стара Загора води две бързи производства за предложен подкуп на полицаи – престъпление по чл. 304 ал. 1 от Наказателния кодекс.

продължава>

 

Обстановката в Старозагорска област се нормализира

Днес в Областна администрация се проведе поредното заседание на кризисния щаб, председателствано от областния управител инж. Георги Ранов. От информацията, изнесена от представителите на различните институции, стана ясно, че обстановката в Старозаг...

продължава>

 

Почти всички села в община Мъглиж са без електричество

Почти всички села в община Мъглиж са без електричество. Това потвърди кметът на Мъглиж Господин Господинов. Скъсани далекопроводи и буквално прекършени електрически стълбове има в региона. 

продължава>

 

В части от Павел баня и населени места от общината няма ток

От EVN България съобщават за авария в електропреносната мрежа в района на месността Гердеме.

продължава>

 

9 деца от Павел баня получиха по 420 лв. от благотворителния базар

В деня на думата "Благодаря", в сградата на община Павел баня се състоя среща с децата сираци и близките им. Деветимата малчугани получиха по 420 лева от събраните средства на благотворителния коледно-новогодишен базар.

продължава>

 

Снегът в старозагорско не създаде сериозни проблеми

Снегът в старозагорско не създаде сериозни проблеми, основните пътище са разчистени, няколко села в района на запад от Старозагорските минерални бани са без електричество.

продължава>

 
plugins/content/imagesresizecache/7712425da7c257f1cee6794f9aaa63f0.jpeg

Избират „Мис баба“ в старозагорското село Преславен

Девет са претендентките в надпреварата за титлата „Мис баба-Преславен 2016“, която ще се проведе на 21 януари от 12:00 часа в залата на НЧ „Димитър Наумов-1908“ в старозагорското село.

продължава>

 

Йордана Енева: Община Павел баня е заложила бюджет за близо 8 млн. лв.

Община Павел баня е заложила бюджет за близо 8 млн. лв. за 2016 г. От тях 3 млн. са за образование и се очакват 3,2 млн.лв. собствени приходи. Местните данъци и такси остават същите като през миналата година, след като общинският съвет отказа да ув...

продължава>

 

Община Мъглиж изгражда СПА център в Ягода

80% събираемост на данъците през изминалата година отчитат в община Мъглиж. Собствените приходи на общинската администрация са в размер на 1 400 000 лева, коментира заместник-кметът д-р Душо Гавазов.

продължава>

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

НАШИЯТ ВИДЕО АРХИВ:


ФИКСИНГ БНБ

Валутни курсове

  • Курсове за 16.02.2018
    Българска народна банка 1 USD = 1.56918 BGN (up) 1 GBP = 2.20244 BGN (down) 1 CHF = 1.69762 BGN (up)

ВРЕМЕТО

Бюлетин Доброволците:

Още от Доброволците:

Банер