Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

> КАЗАНЛЪК

Чудомир умира на този ден през 1967 година

Чудомир умира на този ден през 1967 година (26.12)

На този ден през 1967 г. умира Чудомир (псевдоним на Димитър Христов Чорбаджийски) - известен български писател и художник.

продължава>

 

Съдът казва за местния парламент в Казанлък

В началото на следващата година Административният съд в Стара Загора трябва да се произнесе окончателно по казуса “ избор на общински съвет в Казанлък”. Съдът бе сезиран на 2-ти ноември от пет политически партии и независимия кандидат за общински ...

продължава>

 

Награди за полицейски служители от Казанлък, Гурково и Николаево

Заместник-министърът Камен Пенков  награди служители на ОДП – Стара Загора за най-добър проект.

продължава>

 

Млекопроизводителите от региона ще се включат в протест пред Министерството на земеделието на 27.12

Близо 500 млекопроизводители  ще излязат на протест пред Министерството на земеделието и продоволствието на 27 декември заради натрупаните проблеми в бранша.

продължава>

 

20 военнослужащи заминават за Афганистан

В Казанлъшкия гарнизон се състоя церемония по връчването на сертификат и изпращането на взвод в състав от 20 военнослужащи за участие в мисия ISAF в Афганистан.

продължава>

 

Математическата експертиза: има промяна на мандатите в Общинсикя съвет на Казанлък

789 гласа за един общински съветник- толкова е избирателната квота за един мандат в община Казанлък, установена на база направената математическа експертиза от вещо лице, наето от Административния съд в Стара Загора.

 

продължава>

 

Нови доказателства по делото "Габровница- Владев"

На 13-ти февруари продължават заседанията по делото за уронване престижа и доброто име на дървопреработващото предприятие “Габровница”АД срещу казанлъшкия лидер на сдружение “За чиста Розова долина” и общински съветник Крум Владев.

продължава>

 

300 роми бяха прегледани безплатно в Казанлъшката махала

300 роми от квартал “Кармен” в Казанлък в продължение на една седмица бяха прегледани и имунизирани от местни общопрактикуващи лекари и медицински сестри. На безплатните профилактични прегледи имаха право само неосигурените жители на махалата.

продължава>

 

Четири зам.кмета в община Казанлък?

Четирима заместник-кмета ще има община Казанлък, съгласно предложената за обсъждане в постоянните комисии на Общинския съвет нова структура на общинската администрация. Тя предвижда в нея да работят 179 човека.

продължава>

 

Мотат делото за общинския съвет в Казанлък

Да бъдат разпитани свидетeли от СИК в община Казанлък, в които бяха установени сериозни липси на пликове, поискаха днес представители на политическитe партии в Общинския съвет на Казанлък, с изключение на БСП.

продължава>

 

Община Казанлък излезе със становище по повод завишените цени на билетите

След като в понеделник (10 декември 2007 година) казанлъчани осъмнаха с нови цени на билетите за градски и междуградски транспорт и се появиха слухове, че общината има участие в това, директорът на дирекция „Стопанска политика и общинска собственост”...

продължава>

 

Казанлъшките специалисти по здравни грижи излязоха на протест

Специалисти по здравни грижи в града на розите излязоха на протест на обяд от 12.30 часа до 13.30 часа пред сградата на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ), предаде кореспондент на радио “Фокус”-Велико Търново .

продължава>

 

Грешки в съдебно-техническа експертиза отлагат решението по делото за общинските съветници

Грешки в съдебно-техническа експертиза отлагат решението по делото за общинските съветници на Казанлък

Заради допуснати технически грешки, вещите лица- преброители по делото за общинските съветници на Казанлък поискаха още ден отсрочка, преди да пр...

продължава>

 

Скочиха цените на билетите за транспорта в Казанлъшко

От днес поскъпна цената на билетите, не само в градския, но и в междуградския транспорт. До днес казанлъчани плащаха 40 стотонки за превоз в града, а от тази сутрин – 50 стотинки. Билетите за пенсионери са увеличени със 100 % и така от 20 ст. вече са...

продължава>

 

Дипломира се магистър на 73 години

Племенницата на Чудомир- Лилия Димитрова от Казанлък е най-възрастният магистър в България. 3 годишната възпитаничка на Богословския факултет на Великотърновския университет “Свети св. Кирил и Методий се дипломира с петица .

продължава>

 

744 деца са родени в община Казанлък от началото на годината

744 са бебетата, родени досега на територията на община Казанлък.

продължава>

 

Първа жертва взе новата асфалтова настилка в Казанлък

На 07.12.2007 г. около 17.45 ч. в Казанлък по ул."Надканижа" в посока юг се е движел лек  автомобил "Алфа Ромео", управляван от П.М. (48) от Казанлък. На кръстовището с бул."Ал. Батенберг" при завой наляво, навлязъл в лента, в която в момента е пр...

продължава>

 

Открити нарушения при повторното броене за съветници в община Казанлък. Съдът казва в понеделник

В понеделник Административният съд в Стара Загора ще каже окончателното си решение по казуса “бюлетини за общински съветници в община Казанлък”.

продължава>

 

311 се очаква да са сватбите до края на годината в Казанлък

311 се очаква да е броят на сватбите до края на годината в община Казанлък, заяви специално  Иванка Нейкова – служител в отдел “Радостни обреди” в дирекция ГРАО.

продължава>

 

По нов проект работят в ОУ”Мати Болгария” в Казанлък

Основно училище “Мати Болгария” в Казанлък спечели да работи по проекта “Дъга” по националната програма “Училището-територия на учениците”.

продължава>

 

За чиста околна среда – кът за деца

Изложба с рисунки на екологична тема беше открита в Община Казанлък.

продължава>

 

БСП се отказва от председателските и заместник-председателските места в Общинския съвет в Казанлък

Ръководителят на групата на БСП в Общинския съвет в Казанлък Васил Самарски обяви, че партията се отказва от председателските и заместник-председателските места в десетте постоянни комисии в местния парламент.

продължава>

 

БСП застана в опозиция в Общинския съвет в Казанлък

На проведеното днес заседание на Общинския съвет в Казанлък, на което присъстваха 35 от 37-те общински съветника, бяха избрани председателите, заместник-председатели и членове на 10-те постоянни комисии.

продължава>

 

Каличков оттегли жалбата си

Кандидатът за кмет Георги Каличков оттегли жалбата си, подадена в Административния съд в Стара Загора и помоли съдът да прекрати производството по нея.

продължава>

 

Внедриха цялостна система за антивирусна защита в община Казанлък

В община Казанлък бе внедрено цялостно решение за защита на компютърната мрежа и работните станции от вируси и интернет атаки.

продължава>

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:


Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: