Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

> КАЗАНЛЪК

Казанлъшки младежи участваха в Европейска среща във Франция

От 5 до15 юли се проведе Европейска младежка среща във френския град Сент-Ерблен, в която участваха 40 представители от Франция, България, Румъния и Ирландия.

продължава>

 

Нова постановка подготвя театър "Л. Кабакчиев" през декември


Македонският режисьор София Ристевска пристигна в Казанлък за подготовката на нов спектакъл в театър  “Любомир Кабакчиев”. 

продължава>

 

Закриват две паралелки в казанлъшки училища

Регионалният инспекторат по образование в Стара Загора закрива две паралелки в две казанлъшки училища, съобщи за радио “Фокус” - Велико Търново началникът на РИО Любомир Любенов. Това са Професионална гимназия “Иван Хаджиенов” и Гимназия “Академик...

продължава>

 

Ученици от Школата по физика в Казанлък ще участват в Международната олимпиада във Виетнам

Българският национален отбор по физика, част от който са казанлъшки ученици, заминава на Международна олимпиада във Виетнам по маршрут: София – Москва – Пекин – Ханой, съобщи за радио „Фокус”-Велико Търново преподавателят по физика в казанлъшката ...

продължава>

 

Жега мори пациенти и лекари в Спешното на Казанлък

30 градуса на сянка в облачно време е температурата в залата за реанимация на Спешния център в Казанлък.

продължава>

 

Американци помагат на деца от Казанлък

С 4 хиляди лева до септември Американската търговска камара ще финансира продължението на проекта по хипотерапия за децата от казанлъшкото Сдружение “Бъдеще за децата с увреждания” .

продължава>

 

ГЕРБ в Казанлък с най- много комисии

Представителите на партия ГЕРБ в новия Общински съвет на Казанлък ще ръководят най- много постоянни комсиии- 3. Под тяхно ръководство ще са комисиите по здравеопазване, по сигурност и обществен ред и по европейските въпроси и бизнесредата.

продължава>

 

Откриват Дневен център за деца с увреждания в Казанлък

През месец август трябва да отвори врати Дневният център за деца с увреждания в Казанлък, който проект се финансира от Европейския съюз по програма ФАР, както и от националния бюджет, предаде кореспондентът на радио "Фокус"-Велико Търново .

продължава>

 

Общинските съветници от Казанлък заминават на обучение във Велинград

В следобедните часове общинските съветници от казанлъшкия Общински съвет ще отпътуват за Велинград, където ще се проведе обучението им за провеждане на електронни заседания, предаде кореспондентът на радио "Фокус"-Велико Търново.

продължава>

 

Започват ремонтите на пътищата в община Казанлък

Започна изпълнение на реконструкции на улиците в град Казанлък и населените места от общината, предаде кореспондент на радио „Фокус” - Велико Търново. Мащабната рехабилитация предвижда да обхване общо 28 обособени позиции. От днес започва благоустроя...

продължава>

 

30 студенти от столицата идват на стаж в казанлъшкия исторически музей

Казанлък. 30 студенти от Висшето училище по библиотекознание и информационни технологии се очаква да пристигнат в Казанлък на стаж, предаде кореспондент на радио „Фокус” -Велико Търново.

продължава>

 

19 000 лева отпусна Министерството на културата за казанлъшки читалища

19 000 лева отпусна за 10 казанлъшки читалища Министерството на културата, предаде кореспондентът на радио „Фокус"-Велико Търново. Средствата се дават въз основа на разработени и спечелени проекти.

продължава>

 

На следващото си заседание общинските съветници ще гласуват съставите и броя на комисиите


В проведена сред общинските съветници анкета, те са изтъкнали необходимостта от повече помещения, в които да извършват своята дейност. Това съобщи за радио "Вис виталис" председателят на Общинския съвет Васил Самарски.

продължава>

 

Две от селата в община Казанлък са изразходвали бюджета си

Казанлък. Две от населените места в община Казанлък са изразходвали бюджета си, предвиден им съгласно решение 827 от 8 април тази година, съобщи за радио „Фокус”- Велико Търново Емил Караниколов – заместник-кмет по „Финанси, бюджет и международни...

продължава>

 

ХГ „Св. Св. Кирил и Методий” в Казанлък има възможност да си сътрудничи с Испанското посолство

Възможността за сътрудничество между Хуманитарна гимназия (ХГ) “Св. Св. Кирил и Методий” в Казанлък и Испанското посолство бе потвърдена от испанския посланик, който бе на посещение в учебното заведение, съобщи  Слави Радев, директор на гимназията....

продължава>

 

Кметовете на населените места от община Казанлък не могат да упражняват новите си правомощия

Кметовете на населените места от община Казанлък няма да могат да упражняват делегираните им нови правомощия, съобщи по време на кметския полуден Галина Стоянова – секретар на общината, предаде кореспондентът на радио „Фокус”-Велико Търново .

продължава>

 

Преговорите за разкриване на филиал на СА "Димитър А. Ценов" в Казанлък продължават

Кметът на община Казанлък Стефан Дамянов ще се срещне утре с ректора на Стопанската академия "Димитър А. Ценов" в Свищов доц. д-р Величко Адамов, предаде кореспондентът на радио "Фокус"-Велико Търново.

продължава>

 

От 21-ви юли община Казанлък започва изпълнение на по-големите си обекти

От 21-ви този месец община Казанлък започва изпълнение на предвидените за реализиране по-големи обекти, съобщи на пресконференция кметът Стефан Дамянов, предаде кореспондентът на радио "Фокус"-Велико Търново.

продължава>

 

Не стигат озеленителите в Казанлък

Близо 6 пъти са намамелели работниците по програми за заетост, свързани с озеленяването на Казанлък за последните две години.

продължава>

 

Градят църква от стъкло в Казанлък?

Нов модерен православенхрам със стъклен купол ще се гради в Казанлък. Това съобщи главният архитект на общината Николай Kиколов.

продължава>

 

Има изоставане в приходната част на бюджета, заяви казанлъшкият кмет

Има изоставане в приходната част на бюджета за тази година на община Казанлък, заяви на пресконференция кметът Стефан Дамянов, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново.

продължава>

 

305 са желаещите от Казанлък да държат изпит в Икономически университет –Варна

Най-голям брой документи за явяване на кандидатстудентски изпит, подадени в казанлъшкия център за информация, са за Икономически университет – Варна, съобщи за радио "Фокус"-Велико Търново Елена Соломерова, приемаща документите в Бюрото.

продължава>

 

Юлияна Палазова остава заместник-кмет по образованието в община Казанлък

Юлияна Палазова остава на поста заместник-кмет по образование, култура, младежки дейности и здравеопазване в община Казанлък, заяви кметът Стефан Дамянов, предаде кореспондентът на радио „Фокус”-Велико Търново.

продължава>

 

За рехабилитация на общински път кандидатства община Казанлък

Община Казанлък подаде документи за кандидатстване по проекта "Рехабилитация на четвъртокласен общински път: Казанлък – Енина – Крън – Хаджидимитрово – Шейново – Ясеното", предаде кореспондентът на радио "Фокус"-Велико Търново .

продължава>

 

Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража" получи задържаният търговец на оръжие

Казанлък Състав на казанлъшкия Районен съд постанови постоянна мярка за неотклонение „задържане под страна" на един от основните търговци на оръжие в Казанлъшко Айдън Джафер, съобщи за радио „Фокус"-Велико Търново Йонка Георгиева – говорител на ...

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: