Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

> КАЗАНЛЪК

6000 евро достига цената на килограм розово масло в Казанлъшко

Казанлък 6000 евро достига цената на килограм розово масло в Казанлъшко, съобщи за радио „Фокус"-Велико Търново професор Недко Недков – директор на Института по розата.

продължава>

 

Отпускат 18 000 лева за Ангиографския център към МБАЛ – Казанлък

Единодушно с 35 гласа „за” общинските съветници в Казанлък гласуваха да бъдат отпуснати 18 000 лева от бюджета на общината за 2008 година за съфинансиране на Ангиографския център към казанлъшката Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ), пр...

продължава>

 

Наредбата за паркирането в община Казанлък бе приета на второ четене

Наредба 30 за движението на превозни средства на територията на община Казанлък бе приета на днешното трето заседание на Общинския съвет с направените предложения за промени, предаде кореспондентът на радио „Фокус”-Велико Търново .

продължава>

 

Пари за ново отделение

Общинският бюджет на Казанлък да отдели 18 хиляди лева за съфинансиране на новия Ангиографски център към казанлъшката болница.

продължава>

 

Работна група ще изготви задание за реализирането на проекта „Севтополис" край Казанлък

Казанлък. 20-членна работна група започва изготвянето на планово задание за провеждане на международна инженерингова процедура за експониране на място на античния град Севтополис във водите на язовир „Копринка" край Казанлък, заяви кметът на общ...

продължава>

 

Александър


От близо две години   Мая и Гроздан Петрови от село Крън- Казанлъшко живеят с болката на своето дете.

продължава>

 

Избраха представител на ОбС-Казанлък в Областния съвет по регионално развитие

Общински съвет –Казанлък взе решение, с което определи свой представител в състава на Областния съвет за развитие на област Стара Загора и това е председателят на Местния парламент Васил Самарски, предаде кореспондентът на радио „Фокус”-Велико Тър...

продължава>

 

18 000 лева иска казанлъшката болница за Ангиографския център от Общинския съвет

18 000 лева за съфинансиране ще иска казанлъшката Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) на утрешната сесия на Общинския съвет, предаде кореспондент на радио „Фокус" - Велико Търново.

продължава>

 

Започва работа по възстановяване на пропадналия пътен участък в прохода Шипка

„Днес започва усилена работа за ремонтно-възстановителните дейности по участъка в прохода Шипка, който пропадна в понеделник вечерта на 28", съобщи за радио „Фокус"-Велико Търново Никола Караджов, главен специалист на Районна пътна служба – Казанл...

продължава>

 

Предлагат промени в правилника за дейността на ОбС – Казанлък

Промени в Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет в Казанлък ще предложи на предстоящата сесия утре председателят на местния парламент, предаде кореспондент на радио „Фокус" - Велико Търново.

продължава>

 

Документацията за изграждане на тунел под Шипка ще е готова до края на декември 30 юли 2008

До края на месец декември тази година ще е готова работната документация за изграждането на тунела под Шипка, съобщи на пресконференция кметът на Казанлък Стефан Дамянов, предаде кореспондентът на радио "Фокус" - Велико Търново.

продължава>

 

Казанлък: сватбена истерия през август


Седем двойки са заявили желание да сключат граждански брак на 8-ми август в Казанлък. Датата е предпочитана, заради поверието, че браковете, създадени на този ден ще са добри и с много хармония между партньорите.

продължава>

 

Казанлъшките ученици, приети да учат в американски университети, получиха награди

Казанлък. Тримата казанлъшки възпитаници на Природо-математическата гимназия „Никола Обрешков” получиха парични награди от общината заради постигнати високи резултати в образованието си, предаде кореспондентът на радио „Фокус”-Велико Търново .

продължава>

 

“Хюриет”: В България продължават убийствата на мафията

София/Анкара. При две нападения срещу лица, заподозрени във връзки с мафията в България, един е загинал, пише електронното издание на турския вестник “Хюриет”.

продължава>

 

Много работа, малко за висшисти

278 са актуалните свободни работни места в Бюрото по труда в Казанлък. Сред тях едва 18 са за висшисти , останалите са за квалифицирани работници със средно или без образование.

продължава>

 

Тотю Тотев-Бореца е убит

В Казанлък, днес е убит Тотю Тотев-Бореца. Тялото е открито на ул. "Свобода" 11, в близост до техникума по лека промишленост и дизайн. Трупът на Тотю Бореца е намерен до черен Мерцедес, от съседи, живеещи в квартала.

продължава>

 

Ще броят бюлетините от изборите в Казанлък

Вече е даден ход на делото относно жалбата на коалиция „СДС-Новото време-ССД” за касиране на изборите за Общински съвет в града на розите, съобщи за радио „Фокус”-Велико Търново вносителят и лидер на местната структура на СДС Николай Александров.

продължава>

 

По проекти за допълнително финансиране в образованието работи община Казанлък

Община Казанлък работи по проекти за допълнително финансиране в сферата на образованието, съобщи за радио „Фокус”-Велико Търново заместник-кметът по образование, култура, здравеопазване, младежки дейности и спорт Юлияна Палазова.

продължава>

 

Всички зони за кратковременно паркиране в Казанлък са обозначени, твърди специалист

От двете страни на всички зони за кратковременно паркиране сме поставили достатъчно знаци. Табелите са високо поставени с ясно съдържание, така че при добро желание от страна на водача, не би трябвало да има неяснота за това, че трябва да се спазв...

продължава>

 

Полицейска хроника / 27.07.2008

Пътно транспортни произшествия
На  27.07.2008г.  около  06.50 ч. в  прохода  "Шипка" по път І-5 в посока юг се е движел товарен автомобил “Даф" с прикачено полуремарке, управляван от  И.З. (33) от с.Мусомища, общ. Гоце Делчев.

продължава>

 

56-годишна казанлъчанка почина след ухапване от кърлеж

56-годишна казанлъчанка почина, след като бе ухапа от кърлеж, съобщи за радио „Фокус"-Велико Търново д-р Божидарка Кайрякова – директор Дирекция „Надзор на заразните болести" при РИОКОЗ – Стара Загора.

продължава>

 

В Казанлък днес ще "закопчават"

Днес общински контрольори от звеното "Паркинги и кратковременно паркиране" в Казанлък, съвместно с представители на КАТ ще проведат акция по “закопчаване” на неправилно паркирани автомобили по казанлъшките улици.

продължава>

 

Изгоря служебният автомобил на глажния архитект

Служебният автомобил на главният архитект на Община Казанлък Николай Николов е бил запален минути след полунощ на 23.07.2008. В гасителните действия са участвали трима огнеборци с един противопожарен автомобил.

продължава>

 

"Вишнев цвят" ще обгрижва вишните на Казанлък

12-сет казанлъчини, сред които и съдията от Окръжния съд в Стара Загора Стефан Сарънеделчев учредиха сдружение с нестопанска цел “Вишнев цвят”.

продължава>

 

Една дежурна група ще работи в казанлъшката детска градина „Мечо Пух" през август

През месец август детска градина „Мечо Пух" в Казанлък ще работи само с една дежурна група, съобщи директорът Аксения Тилева, предаде кореспондент на радио „Фокус"- Велико Търново .

продължава>

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:


Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: