Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

> КАЗАНЛЪК

Новосъздадената партия „Щит” стъпи в Казанлък

Казанлък. Новосъздадената партия „Щит” учреди своя структура и в Казанлък, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново . Неин местен председател е Алеко Ангелов, който е познат сред казанлъчани като представител на ДРОМ.

продължава>

 

Урок по запознаване с българските народни инструменти преминаха деца от две казанлъшки градини

Казанлък. Урок по запознаване с българските народни инструменти преминаха близо 140 деца, 40 от детската градина „Мир” в село Бузовград и 100 от детската градина „Мечо Пух” в града на розите, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново ....

продължава>

 

Започва изпълнение на проекта „Консервация и реставрация на тракийска гробница Крън ІІ”

Казанлък. Започва изпълнение на проекта „Консервация и реставрация на тракийска гробница Крън ІІ”, финансиран от Посланическия фонд за опазване на културното наследство при посолство на САЩ в София, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Тъ...

продължава>

 

Общински съвет – Казанлък отмени конкурсите за културните институти

Казанлък. С 16 гласа „за" общинските съветници в Казанлък взеха решение да отменят конкурсите за директор на литературно-художествен музей „Чудомир", театър „Любомир Кабакчиев" и общинска библиотека „Искра", предаде кореспондент на радио „Фокус"-...

продължава>

 

Общински съвет – Казанлък прие програма и план за действие за интеграция на етническите малцинства

Казанлък. Общински съвет – Казанлък прие общинска програма и план за действие за изпълнение Стратегията за образователна интеграция на етническите малцинства, предаде кореспондент на радио „Фокус"-Велико Търново .

продължава>

 

Владимир Каролев: Финансова криза при банките в България няма да има

Казанлък. „Финансова криза при банките в България няма да има и нито една банка в страната няма да фалира тази или другата година", заяви в Казанлък Владимир Каролев – председател на Икономическия съвет на НДСВ, предаде кореспондент на радио „Фок...

продължава>

 

Община Казанлък със собствена набирателна сметка за приходите от ликвидиране на съсобственост

Собствена набирателна сметка, в която да влизат всички приходи на Общината от ликвидиране на съсобственост гласува днес да има Общинският съвет на Казанлък.

продължава>

 

Енинското читалище награждава местни деца във връзка с Деня на будителите

Награждаването на участниците в конкурса за рисунка и литературни произведения "Млади таланти" в Енина ще се състои утре от 10:30 ч. в  ОУ "Христо Ботев", обявиха организаторите - НЧ "Братство" и читалище "Отец Паисий".

продължава>

 

Училищата в Казанлък ще се сдобият с музейни сбирки

Родолюбив жест към казанлъшките училища ще направят директорът и музейните работници в ИМ „Искра" – постепенно във всички учебни заведения ще бъдат създадени музейни сбирки, илюстриращи миналото им.

продължава>

 

Седми салон на изкуствата в Казанлък

Седмият Есенен салон на изкуствата се открива тази вечер в Казанлък. Експозицията от творби на 23-ма местни автори е подредена в залата на Информационния център на улица "Искра"4 в града.

продължава>

 

„Буксус Плант" започна изнасяне на продукцията си от павилиона за цветя в центъра на Казанлък

Казанлък. Българо-холандската фирма „Буксус Плант" започна поетапно изнасяне на продукцията си от павилиона за цветя на улица „Искра" в центъра на Казанлък, предаде кореспондент на радио „Фокус"-Велико Търново .

продължава>

 

В България все още се взимат решения на тъмно, заяви директор на българо-холандска фирма

Казанлък. „Все още новина в Европа е, че в България се вземат решения на тъмно и законови или не, няма гласност за тях пред обществеността", заяви за радио „Фокус"-Велико Търново Хуго Тебенс – изпълнителен директор на българо-холандска фирма – ин...

продължава>

 

Двама заместник-председатели избра Общински съвет-Казанлък

Казанлък. Общински съвет – Казанлък вече има двама заместник-председатели, предаде кореспондент на радио „Фокус"-Велико Търново . На днешното заседание на съветниците бяха избрани Цветанка Пискова от съюз на патриотичните сили „Защита" и Елена Ст...

продължава>

 

Иван Кьосев е номиниран за общински ръководител на ГЕРБ-Казанлък

Казанлък. Kосегашният лидер на казанлъшката структура на ГЕРБ Иван Кьосев отново бе номиниран за обществен ръководител на партията, предаде кореспондент на радио „Фокус"-Велико Търново .

продължава>

 

Започна изпълнение на проект „Система от състезания по математика в Община Казанлък

Започна изпълнение на проекта „Система от състезания по математика в Община Казанлък", финансиран от оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", предаде кореспондент на радио „Фокус"- Велико Търново .

продължава>

 

Общински съвет – Казанлък заседава на 30 октомври

Казанлък. На 30 октомври в 9:00 часа ще започне поредното заседание на Общински съвет – Казанлък, което ще се проведе в зала „Инфра”, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

продължава>

 

Колите за извозване на боклуците на Казанлък са с монтирани GPRS устройства

Казанлък. Последната новост, която община Казанлък въведе в звено „Сметопочистване, сметоизвозване и третиране на твърди битови отпадъци и озеленяване”, е монтиране на GPS устройства на всички автомобили, обслужващи звеното, съобщи за радио „Фоку...

продължава>

 

С 400 души намалява средногодишно община Казанлък

Казанлък. Поради отрицателния прираст населението на община Казанлък намалява средногодишно с около 400 души, сочи демографската статистика, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

продължава>

 

Музейна експозиция подготвя училището в град Шипка

Казанлък. Музейна експозиция предстои да открие в петък в 14:00 часа училището в град Шипка, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

продължава>

 

Приемат молбите за енергийните помощи до 31 октомври

31 октомври е последният ден в който социално-слабите семейства от Казанлъшко могат да кандидатстват за енергийните помощи. 

продължава>

 

Конкурсите за директори на библиотеката, театъра и ЛХМ "Чудомир" са опорочени

За растящото напрежение в културните институции, което ще се отрази пагубно както върху културния живот на града и върху средствата разпределяни за културни прояви, предупредиха членовете на ПК по култура в Общинския съвет на Казанлък.

продължава>

 

Заради твърдения и публикации- прокурорска проверка

В късния следобед днес в Районната прокуратура в Казанлък бе внесен Сигнал от председателя на Общинския съвет в града Васил Самарски. В него твърденията на представителите на българо-холандската фирма “Буксус плант” за искани пари от съветниците,...

продължава>

 

Глад за кадрови войници

Близо 700 са вакантните места за кадрови военослужащи- в Карловската бригада. Сводните позиции са основно за механик- водачи и инженерни специалисти, съобщи бригаден генерал Кольо Милев, командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

продължава>

 

Започна работа по проекта „Електронна община” в Казанлъшко

Начало на проекта „Електронна община” дадоха кметът на община Казанлък Стефан Дамянов, кметът на община Павел баня Станимир Радевски и кметът на град Шипка Стоян Иванов като работата по проекта официално започна от кметството в град Шипка, предад...

продължава>

 

Националната кампания "Трафик на хора: Време за действие" влезе и в казанлъшките училища

 Всички казанлъшки училища се включиха в Националната кампания „Трафик на хора : Време за действие”, с която за втора поредна година бе отбелязан Европейският ден за борба с трафика на хора”. 

продължава>

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:


Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: