Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

> СТАРОЗАГОРСКО

Живко Тодоров: Мария извърши подвиг, ще бъдем до нея и ще ѝ помагаме

„Знам, че Мария има много мечти и желания, а аз съм тук за да кажа, че ще бъдем до нея и до всички деца, които имат нужда от нас. Ще продължим да им помагаме.“

продължава>

 

Каруците в Стара Загора се движат по определен маршрут и часови пояс

Пътните превозни средства с животинска тяга на територията на община Стара Загора да се движат по определен маршрут и часови пояс, предвижда заповед на кмета Живко Тодоров.

продължава>

 

Бабинден в АГ-клиниката на МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович”

Областният управител инж. Георги Ранов присъства днес на празника на родилната помощ в АГ-клиниката на МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович”.

продължава>

 

Фермерите поставиха пред инж. Ранов наболели проблеми

Областният управител инж. Георги Ранов присъства днес на заседание на Областния консултативен съвет по животновъдство в Стара Загора. Фермерите поставиха пред инж. Ранов наболели проблеми в бранша.

продължава>

 

Съветниците ще гласуват отново Бюджет на Стара Загора над 100 млн. лева


„Почти повтаряме рекордния Бюджет 2015 г. на Община Стара Загора, което означава, че той не е бил изключение, а в действителност сме стабилна финансово община, правеща не много големи, но упорити и твърди крачки напред.

продължава>

 

Общински служители дариха над 1500 лв. за лечението на кметския наместник в с.Пъстрово

Над 1 500 лв. успяха да съберат само за три дни служителите на Община Стара Загора за подпомагане лечението на кметския наместник на с. Пъстрово Веселин Велев. Точната сума е 1 533.50 лв., съобщи секретарят на общината Делян Иванов.

продължава>

 

Окръжна прокуратура-Стара Загора води две бързи производства за подкуп, предложен на полицаи

Окръжна прокуратура-Стара Загора води две бързи производства за предложен подкуп на полицаи – престъпление по чл. 304 ал. 1 от Наказателния кодекс.

продължава>

 

Обстановката в Старозагорска област се нормализира

Днес в Областна администрация се проведе поредното заседание на кризисния щаб, председателствано от областния управител инж. Георги Ранов. От информацията, изнесена от представителите на различните институции, стана ясно, че обстановката в Старозаг...

продължава>

 

Почти всички села в община Мъглиж са без електричество

Почти всички села в община Мъглиж са без електричество. Това потвърди кметът на Мъглиж Господин Господинов. Скъсани далекопроводи и буквално прекършени електрически стълбове има в региона. 

продължава>

 

В части от Павел баня и населени места от общината няма ток

От EVN България съобщават за авария в електропреносната мрежа в района на месността Гердеме.

продължава>

 

9 деца от Павел баня получиха по 420 лв. от благотворителния базар

В деня на думата "Благодаря", в сградата на община Павел баня се състоя среща с децата сираци и близките им. Деветимата малчугани получиха по 420 лева от събраните средства на благотворителния коледно-новогодишен базар.

продължава>

 

Снегът в старозагорско не създаде сериозни проблеми

Снегът в старозагорско не създаде сериозни проблеми, основните пътище са разчистени, няколко села в района на запад от Старозагорските минерални бани са без електричество.

продължава>

 
plugins/content/imagesresizecache/7712425da7c257f1cee6794f9aaa63f0.jpeg

Избират „Мис баба“ в старозагорското село Преславен

Девет са претендентките в надпреварата за титлата „Мис баба-Преславен 2016“, която ще се проведе на 21 януари от 12:00 часа в залата на НЧ „Димитър Наумов-1908“ в старозагорското село.

продължава>

 

Йордана Енева: Община Павел баня е заложила бюджет за близо 8 млн. лв.

Община Павел баня е заложила бюджет за близо 8 млн. лв. за 2016 г. От тях 3 млн. са за образование и се очакват 3,2 млн.лв. собствени приходи. Местните данъци и такси остават същите като през миналата година, след като общинският съвет отказа да ув...

продължава>

 

Община Мъглиж изгражда СПА център в Ягода

80% събираемост на данъците през изминалата година отчитат в община Мъглиж. Собствените приходи на общинската администрация са в размер на 1 400 000 лева, коментира заместник-кметът д-р Душо Гавазов.

продължава>

 

ВиК решения

Днес в Областна администрация се състоя общо събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от ВиК-Стара Загора, председателствано от областния управител инж. Георги Ранов.

продължава>

 

Отново строшиха стъкло на автобус в Стара Загора

За втори път нов градски автобус в Стара Загора става обект на нападение с камъни, при преминаване по една и съща улица, което би могло да застраши и живота на хората в него.

продължава>

 

Старозагорци пяха националния химн заедно със смелчаците, скочили за кръста в езерото

Десетки старозагорци запяха националния химн на България, заедно с 15-те смелчаци, хвърлили се да извадят Богоявленския кръст от водите на езерото в парк „Йордан Капсамунов“ в Стара Загора. Пръв до него стигна Горан Гънчев, който на днешния Йордано...

продължава>

 

Стара Загора чества 168-та годишнина от рождението на Ботев

С тържествен общоградски ритуал в Стара Загора днес, под звуците на военния духов оркестър, бяха поднесени венци и цветя пред паметника на Христо Ботев в парк "Митрополит Методий Кусев". Община Стара Загора и старозагорският военен гарнизон са орга...

продължава>

 

Във всички християнски храмове в Стара Загора утре ще има литургии за Богоявление

По повод християнския празник Св.Богоявление, който се празнува на 6 януари, във всички християнски храмове в Стара Загора ще бъде отслужена празнична Света литургия.

продължава>

 

Деца от Ягода участваха в залесителна кампания

Малките възпитаници от ОДЗ "1-ви юни" село Ягода, община Мъглиж и целият персонал на детското заведение организираха залесително мероприятие във вторник, 15 декември. В двора на детската градина бяха засадени дъб, явор, ясен, бреза и клен.

продължава>

 

90 години Държавна опера-Стара Загора - равносметката

Каква бе юбилейната за Държавна опера-Стара Загора 2015 година, в която отбелязахме създаването на Операта на 1 юли 1925 година и вече 90 оттогава славни лета?
Юбилейната за Старозагорската опера година започна на 13 януари с представление на операт...

продължава>

 

Конкурс за изграждане на паметник на Св. Климент Охридски в Стара Загора

Община Стара Загора организира изложба и обществено обсъждане на постъпилите конкурсни проекти за изграждане на паметник на Св. Климент Охридски в Стара Загора, по повод навършващите се 1100 години от неговата смърт. Седем са постъпилите конкурс...

продължава>

 

Учение за действия при пожар в склад за химикали проведе Община Стара Загора

Община Стара Загора проведе учение с частите на Единната спасителна система за организиране и провеждане на пожарогасителни и аварийно-спасителни работи, при възникване на инциденти в предприятие за  производство на средства за модифициране на врем...

продължава>

 

Стара Загора е трета в националната класация по коректност на местната власт

Стара Загора заема третото място в националната класация по коректност на местната власт, става ясно от първата по рода си годишна сравнителна класация на ключови институции на местната власт в България. Тя е направена от асоциация “Прозрачност без...

продължава>

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 09.11.2018