Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Нов дом има пенсионерски клуб „Бузово кале” в БузовградНов дом има пенсионерски клуб „Бузово кале” в Бузовград. Той се намира в сградата, където до преди месеци се помещаваше читалищната библиотека в селото. Идеята това да се случи е на кмета на Бузовград Михаил Янушев, който като стопанин на селото има грижата да съжителстват и да развиват своите способности и млади и стари.


Free Joomla Extensions

И така, на мястото на стария пенсионерски клуб ще спортуват и ще се развиват младежите на селото, там има и спортна площадка, пояснява Янушев, а библиотеката, е преместена в сградата на читалище „Любен Каравелов”, след извършени ремонтни дейности  по сградата  в размер на близо 6 хил. лв.
116 трудодни  и над 860 работни часа това е равносметката за труда, отдаден в полза на новия пенсионерски клуб на селото, разказва председателят му Антон Филипов. Ремонта на клуба е извършен със средства от бюджета на организацията, дарения и спонсорства на фирми, както и лични дарения, които не са само парични, а и предметни. Клубът е обзаведен също с дарения на хората от третата възраст. Новият дом бе открит със специално тържество, в което взеха участие децата от ОДЗ „Мир” в Бузовград, формации на читалището и пенсионерския клуб. На откриването присъстваха кметът на община Казанлък Галина Стоянова, на Бузовград Михаил Янушев, секретарят на читалището Славка Кискинова, представители на местни организации и структури, жители на Бузовград.
Над 90 са в момента членовете на Пенсионерския клуб в Бузовград. Те посещават клуба три пъти седмично, активно се включват в колективния живот на клуба. Тепърва предстои да бъде направено помещение , в което да бъде разположена етнографската сбирка  на клуба. За това още от сега председателят обяви кампания за набирането на средства. Първа в нея се със собствени средства 1000 лв. се включи кметът на община Казанлък. За ентусиазма и постигнатите резултати Антон Филипов получи признанието на хората от пенсионерския клуб – той бе удостоен с грамота и приза „Пенсионер на годината”. Грамоти получиха и други пенсионери, включили се в ремонта на клуба.

текст: Пресс ТВ

 

НАШИЯТ ВИДЕО АРХИВ:


Банер

Бюлетин Доброволците:

Още от Доброволците:

ФИКСИНГ БНБ

Валутни курсове

  • Курсове за 23.10.2017
    Българска народна банка 1 USD = 1.66595 BGN (up) 1 GBP = 2.19534 BGN (up) 1 CHF = 1.68883 BGN (up)

ВРЕМЕТО

Банер


>>>

НОВИНИ >>> КУЛТУРЕН АФИШ >>> КАЗАНЛЪК >>> ВРЕМЕТО и WEBCAM >>> ГАЛЕРИЯ >>> ОБЯВИ >>> УКАЗАТЕЛ >>> ЗА НАС >>> ВХОД >>> ВСИЧКИ НОВИНИ >>> НОВИНИ ОТ ЕВРОПА >>> ПОЛИТИКА >>> СПОРТ >>> МЛАДЕЖКИ ИНИЦИАТИВИ >>> ВИДЕО >>> КОНКУРСИ >>> ЕКСКУРЗИИ >>> ВАЖНИ НОВИНИ >>> ОБЩИНА КАЗАНЛЪК >>> ОБЩИНСКИ СЪВЕТ КАЗАНЛЪК >>> ОБРАЗОВАНИЕ И СПОРТ >>> БЮРО ПО ТРУДА - КАЗАНЛЪК >>> ТРАНСПОРТ >>> КУЛТУРНИ ИНСТИТУТИ >>> КАЗАНЛЪК В 360 ГРАДУСА >>> Е-МАЙЛ >>> РЕКЛАМНА ОФЕРТА >>> РЕКЛАМНА ОФЕРТА ИЗБОРИ >>> ИЗРАБОТКА НА БЮЛЕТИНИ >>> БДЖ >>> АВТОБУСИ >>> Училища >>> Ясли и Детски градини >>> Спортни клубовe >>> Новини от Казанлък >>> Новини от Стара Загора >>> Новини от Павел баня >>> Новини от Мъглиж >>> Новини от НАП >>> Гледна точка >>> Казанлък крими >>> Царица Роза >>> Култура и изкуство >>> Любопитни новини >>> Интервюта >>> Кино "Искра" >>> Кино Латона Синема - Казанлък >>> Библиотека "Искра" >>> Читалище "Искра" >>> Читалище “Възродена Искра” >>> Новини от ГЕРБ >>> ФК" Розова долина"