Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Председателят на Народното събрание на Виетнам пристигна в Казанлък

 Казанлък. Председателят на Народното събрание на социалистическа република Виетнам Нгуен Фу Чонг пристигна в Казанлък, където се срещна с кмета на общината Стефан Дамянов и заедно разгледаха прочутата в цял свят Тракийска гробница в парк „Тюлбето”, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

Той коментира, че в момента политическите, държавните, културните и образователните връзки между България и Виетнам се развиват много добре. „В търговско- икономическо отношение тези отношения и връзки все още са скромни, защото само за 2007-ма година нашият стокообмен бе в рамките едва на 55 милиона долара. Аз като ръководител на Народното събрание на социалистическа република Виетнам дойдох в България именно с тази цел да допринеса с нещо за тези отношения и сътрудничеството между нашите две страни”, посочи Нгуен Фу Чонг.
Той е придружен от 40 делегати, част от които – представителите на бизнеса, предстои утре да участват в бизнес форум в столицата.
Целта на визитата е делегацията да се запознае с културата и историята на страната ни. „Когато се говори за България, се казва, това е страната на розите, още повече, че имате такава долина и това е една много специална особеност на България. Освен това имате много старини, които говорят за героичната ви история. Ние знаем, че Вашият град се развива в съвременни условия много добре, което ни радва. Това познание, което получаваме за Казанлък, ни обогатява познанията ни за България, което ще засили отношенията между България и Виетнам”, посочи Нгуен Фу Чонг.

22 юни 2008 | 13:58 | Радио "Фокус"- Велико Търново
Деница ГЕОРГИЕВА

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

НАШИЯТ ВИДЕО АРХИВ:


ФИКСИНГ БНБ

Валутни курсове

  • Курсове за 23.02.2018
    Българска народна банка 1 USD = 1.59023 BGN (down) 1 GBP = 2.22405 BGN (up) 1 CHF = 1.69998 BGN (up)

ВРЕМЕТО

Бюлетин Доброволците:

Още от Доброволците:

Банер