Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Казанлъшкият кабелен оператор „ Би Би Си Кейбъл” събра запалени фенове на таблата

32-ма любители на древната персийска игра табла се включиха в първия  Открит турнир, организиран от далекосъобщителен оператор „ Би Би Си Кейбъл”, гр. Казанлък, в партньорство с  Община Казанлък.

Сред запалените табладжии бяха и 3 дами, както и най- малкият участник- 9 годишният Стилиян Едрев от град Шипка. С уменията си Стилиян успя да играе в два поредни кръга и само лош зар му попречи да се нареди сред първите  8 най- добри табладжии.  Откритият турнир се проведе в центъра на Казанлък, с любезното домакинство на кафе-бар „ Холивуд”  и неговият стопанин Станимир Стойчев.

Стартът на състезанието бе даден от кмета на Казанлък  Галина Стоянова. За да  се включи като участник в следващия фирмен турни, Стоянова получи от „ Би Би Си Кейбъл”комплект за играта със зарове. Сред участниците в открития турнир бе  и кметът на Ръжена Апостол Терзиев, който бе бурно подкрепян от децата си. Участниците мериха сили в игрите „обикновена табла”, „тапа”, и „гюлбара”. Безпристрастните арбитри Койчо Петков- зам.управител на  фирмата и  инж. Иван Желязков наблюдаваха за стриктното спазване правилата на игрите.

Победител в надпреварата, продължила близо 3 часа стана бизнесменът Румен Митев, който победи на финала Драго Сотиров, представител на Клуба на пенсионерите в Казанлък. Победителят  получи безплатен абонамент за кабелна телевизия и интернет за една година,осигурени от „ Би Би Си Кейбъл”,  комплект за табла, цифров приемник и  рекламни материали на фирмата- организатор .

Достойният му съперник Драго Сотиров  бе награден с безплатен абонамент за интернет и кабелна телевизия за 6 месеца, луксозен комплект за табла и шах, цифров приемник и рекламни материали.  За първи път в турнир, награди получиха и загубилите  участници, преминали през първия кръг на състезанието.  Всички те си тръгнаха с комплект шах и табла, осигурени от „ Би Би Си Кейбъл”.

Наградите връчиха управителят на  „ Би Би Си Кейбъл” Борис Кърчев и кметът на Казанлък Галина Стоянова.

На турнира присъства и Димо Кацаров- роднина на Чудомир, който прочете устава на запалените табладжии в града на розите. За доброто настроение  на играчи и зрители между отделните кръгове се погрижиха танцьорите от клуб „Киара-Н“.

Снимки: 13.07.2013 - Първи турнир по табла в Казанлък


Free Joomla Extensions

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:


Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: