Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Асфалтират 28 улици в Казанлък след Празника на розата

След Празника на розата, който се провежда в Казанлък, общината започва асфалтиране на 28 улици, съобщи на пресконференция кметът Стефан Дамянов, предаде кореспондентът на радио „Фокус”-Велико Търново.

Дамянов допълни, че до този момент такова едновременно мащабно полагане на настилка не е правено в града. Дамянов посочи, че една-трета от местните приходи са заложени за подмяна на уличните платна, като са избрани най-проблемните улици. „Главните пътни артерии вече ги направихме. Там, където има нужда от ремонти, ще ги извършим. Съобразяваме ремонтните дейности и с ВиК-инсталацията”, посочи Дамянов. Той отбеляза още, че продължава газифицирането на различни улици, като магистрално то е извършено вече по 16 пътни артерии.
„Второто полугодие сме предвидили полагането на още един магистрален газопровод и това е този в централната част на града ни. Досега сме положили и газопровод до изхода на Казанлък в посока село Крън, като са направени и газопроводните отклонения по улиците в тази част на града”, посочи Дамянов.
Сред улиците, на които общината предвижда реконструкция след Празника на розата са „Петко Д. Петков”, „Орешака”, „Перник”, „Добруджа”, „Иречек”, „Мирска”, „Розова долина” и други.

 

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:


Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: