Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Разпоредиха да продължи търсенето в язовир Копринка на момчето от Габрово

В община Казанлък пристигна разпореждане от Министерството на извънредните ситуации да продължи търсенето на 18-годишния Калоян Атанасов от Габрово, който на 27-ми миналия месец потъна във водите на язовир Копринка, съобщи за радио „Фокус”-Велико Търново Евгени Пейчев, главен експерт „Отбрана и мобилизационна подготовка” в общината. Разпореждането е адресирано до групата, която осъществява търсенето на тялото, а именно - три екипа на „Гражданска защита” от Казанлък, един екип от Пловдив и един екип от Стара Загора. По информация на Пейчев, полученото разпореждане гласи търсене на тялото на момчето до намирането му.
Евгени Пейчев допълни още, че е поискана помощ от община Казанлък за осигуряване на гориво за моторната лодка и такава вече е оказана. „Днес пристигна и директорът на Дирекция „Гражданска защита” на област Пловдив”, информира още Пейчев.
На 27 май около 17.00 часа двама от летуващите младежи в района на Дунавския ръкав на язовир Копринка навлизат с гумена лодка на 30 метра навътре в язовира. Единият от тях е Калоян Атанасов, който скача от лодката, за да плува. Отдалечава се от нея към брега, след което се връща и потъва. Младежът до този момент не е открит.

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:


Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: