Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

" Изкуството да бъдеш себе си " - в София

" Изкуството да бъдеш себе си", под това мото днес в зала "Средец" на Министерството на културата се открива изложба на ученици от Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн "Академик Дечко Узунов" – Казанлък .

Експозицията е посветена на Празника на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май и представя творби от всички специалности, изучавани в гимназията .  На изложбата възпитаниците на училището ще представят живопис в жанровете натюрморт, пейзаж, фигурална композиция и илюстрация на книгата, както и творби, създадени в останалите гимназиални профили.
Подредената в зала "Средец" изложба е включена в празничиня календар на гимназията, по повод 40-сет години от нейното създаване.  Желаещите да я разгледат ще могат да сторят това до 26-ти май.
Училището има три успешно реализирани проекта по програма "Леонардо да Винчи" – мярка „Мобилност" в гр. Карлсруе, Германия. Първите два от тях получиха сертификат за качество и са сред 10–те най-успешни проекта по програмата.

Деляна Бобева  www.dariknews.bg

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: