Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Деца роми споделиха виждането си за света в изложба


 Фотоизложба на творби на деца роми от кв. „Лозенец“, Стара Загора беше открита  от 18:00 в Регионалната библитека „Захарий Княжески. Тя е по проект „Виж моя уж различен свят“ на фондация „Дон Боско България“, който е финансиран от НЦЕМПИ. По проекта с продължителност от 1 декември 2011 г. до 30 юни 2012 г. бяха направени фотографски работилници, които научиха 24 младежи на умения в снимането.

На изложбата присъстваха представители на различни институции, неправителствени организации, както и самите участници в проекта, които представиха труда на своята работа по него. Фондацията представи и придобитите умения на децата в център за социална рехабилитация и интеграция в Стара Загора. Гостите се насладиха на талантливите деца, които танцувага модерен балет, брейк, пяха песни и свириха на различни инструменти.

 Идеята на проекта е чрез фотографии да се представи  ежедневието в квартала през автентичния поглед на ромските деца. С това децата желаят да споделят своя свят с българската общност. Децата споделиха своя свят с останалите граждани, което допринесе за наманяване на дистанцията между ромската и българската общност, дори и само в психологически аспект.

Гостите на изложбата получиха подаръци-книжка със снимки от изложбата и диск с резултатите от проекта.
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

ФИКСИНГ БНБ

Валутни курсове

  • Курсове за 17.08.2018
    Българска народна банка 1 USD = 1.717 BGN (down) 1 GBP = 2.18346 BGN (down) 1 CHF = 1.72502 BGN (down)

ВРЕМЕТО

Банер