Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Царица Роза за 2011 г. Симона Петкова гостува във Фукуяма


 Празник на розата се провежда днес в побратимения на Казанлък японски град Фукуяма. В карнавалното шествие там, освен местната Царица Роза участва и казанлъшката Царица Роза 2011 Симона Петкова. Двете ще дефилират  по японските улици , заедно с местни самодейци и жители на Фукяма.

Вече седмица продължава  официалната визита на казанлъшката Царица Роза в Япония, която е подарък от посолството на Япония в България.  Срещи с ученици от Фукуяма, както и в дом за стари хора са били сред визитите, впечатлили силно  Симона Петкова

В рамките на посещението си  казанлъшката Царица Роза се срещна и с кмета на побратимения на Казанлък японски град Ахира Хара , на когото връчи поздравително писмо, по повод празника от кмета на Казанлък Галина Стоянова и специален плакет на общината.

Фукуяма е японския град на розите, а жителите му имат амбицията до 2016 година да  го превърнат в истинска розова градина, като засеят по улиците на града си 1 милион рози.  

През изминалите  дни казанлъшката Царица Роза имаше среща и в посолството на България в  Япония.
През следващата седмица 15 дневната визита на Симона Петкова в  Страната на изгряващото слънце продължава, с  посещения в Токио.

Впечатлена съм от топлотата на японския народ, от неговия оптимизъм и ведро отношение към живота, сподели за съгражданите си казанлъшката царица.

Симона Петкова бе избрана за Царица Роза на Казанлък на специална  церемония на 27- ми май миналата година. В момента  тя е студентка по право в ПУ „ Паисий Хилендарски”. Посещението на Царица Роза 2011 в Япония завършва на 2-ри юни.                    

Деляна Бобева
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

НАШИЯТ ВИДЕО АРХИВ:


ФИКСИНГ БНБ

Валутни курсове

  • Курсове за 16.02.2018
    Българска народна банка 1 USD = 1.56918 BGN (up) 1 GBP = 2.20244 BGN (down) 1 CHF = 1.69762 BGN (up)

ВРЕМЕТО

Бюлетин Доброволците:

Още от Доброволците:

Банер