Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Среща на кандидатките за Царица Роза с писателя Веселин Стоянов


 Среща с писателя и белетрист от Казанлък Веселин Стоянов беляза седмицата преди деня на славянската писменост и култура на десетте претедентки за короната на Царица Роза 2012. 
Порок ли е характерната за младите импулсивност? Как се култивира емоционалното поведение? Как да се помирим с митовете на времето? Кои са отличителните черти на заблудата и къде да търсим истината за човешките отношения? Това бяха само част от въпросите, обсъждани по време на срещата, превърнала се в задушевен и откровен разговор за важните неща в живота на човек.  

Разговорът между десетте абитуриентки, устремили се към короната бе част от едномесечната им програма по пътя към 1 юни, когато най-представителната от тях ще стане следващата царица. Тази година община Казанлък организира едномесечна програма за финалистките на конкурса , наситена с различни и интересни занимания за хубавиците преди кулминацията- конкурсът-спектакъл за избора на най-достойната да стане част от бранда на Града на розите.  

 “Ние често мислим, че младите хора са повърхностни, а пък то не е така. Те живеят в същия свят, в който живеем и ние, само дето в техния сектор смехът и радостта от живота са повече. И това е естествено, щеше да бъде жалко ако не е така. Децата ни са по-умни, по-отворени от нас на техните години и аз се радвам на това, защото заслугата за това е наша. Значи сме успели да създадем условия за развитие на умни, красиви и чуствителни натури. Мисля, че трябва да им обръщаме повече внимание,
защото, като цяло, времето в което живеем е доста мизерно като обществени отношения. Тук трябва да ги пазим, защото една английска поговорка гласи: "Детето е бащата на човека!" Искрено желая на всички тях успех и добър старт в живота. И нека си останат приятелки и след конкурса, защото приятелството е
най-ценният капитал в самотата на ежедневието. Успех на всички!”, сподели Веселин Стоянов след срещата с казанлъшките хубавици.
 
 Писателят е доктор хонорис кауза на Пловдивския университет. Всяко момиче получи томче с автограф от автора от книгата му с есеистични миниатюри „Забравената уговорка с Бога“, а една от кандидатките се сдоби с книгата му „Моделът и неговия художник“, заради възхищението на девойката от творчеството на
художника Иван Милев.
 
Пресцентър Фестивал на розата

 
Банер

Бюлетин Доброволците:

Още от Доброволците:

Работа

ФИКСИНГ БНБ

Валутни курсове

  • Курсове за 27.04.2017
    Българска народна банка 1 USD = 1.79747 BGN (up) 1 GBP = 2.31679 BGN (up) 1 CHF = 1.80761 BGN (up)

ВРЕМЕТО

Банер


>>>

НОВИНИ >>> КУЛТУРЕН АФИШ >>> КАЗАНЛЪК >>> ВРЕМЕТО и WEBCAM >>> ГАЛЕРИЯ >>> ОБЯВИ >>> УКАЗАТЕЛ >>> ЗА НАС >>> ВХОД >>> ВСИЧКИ НОВИНИ >>> НОВИНИ ОТ ЕВРОПА >>> ПОЛИТИКА >>> СПОРТ >>> МЛАДЕЖКИ ИНИЦИАТИВИ >>> ВИДЕО >>> КОНКУРСИ >>> ВАЖНИ НОВИНИ >>> ОБЩИНА КАЗАНЛЪК >>> ОБЩИНСКИ СЪВЕТ КАЗАНЛЪК >>> ОБРАЗОВАНИЕ И СПОРТ >>> БЮРО ПО ТРУДА - КАЗАНЛЪК >>> ТРАНСПОРТ >>> КУЛТУРНИ ИНСТИТУТИ >>> КАЗАНЛЪК В 360 ГРАДУСА >>> КИНО ИСКРА >>> ГАЛЕРИЯ ИСКРА 4 >>> ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ >>> МУЗЕЙ ИСКРА >>> МУЗЕЙ НА ФОТОГРАФИЯТА >>> БИБЛИОТЕКА ИСКРА >>> КЪЩА-МУЗЕЙ ЧУДОМИР >>> ДОМ ПЕТКО СТАЙНОВ >>> ЧИТАЛИЩЕ ИСКРА >>> ВОЕНЕН КЛУБ >>> ДК АРСЕНАЛ >>> ШИПКОВАТА КЪЩА >>> Е-МАЙЛ >>> РЕКЛАМНА ОФЕРТА >>> РЕКЛАМНА ОФЕРТА ИЗБОРИ 2014 >>> ИЗРАБОТКА НА САЙТОВЕ >>> ИЗРАБОТКА НА БЮЛЕТИНИ >>> БДЖ >>> АВТОБУСИ >>> Училища >>> Ясли и Детски градини >>> Спортни клубовe >>> Новини от Казанлък >>> Новини от Стара Загора >>> Новини от Павел баня >>> Новини от Мъглиж >>> Новини от НАП >>> Гледна точка >>> Казанлък крими >>> Царица Роза >>> Култура и изкуство >>> Любопитни новини >>> Интервюта >>> Кино "Искра" >>> Кино Латона Синема - Казанлък >>> Библиотека "Искра" >>> Читалище "Искра" >>> Читалище “Възродена Искра” >>> ФК" Розова долина"