Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Структура на Единна народна партия ще се учреди в Казанлък

До края на този месец Единна народна партия (ЕНП) ще учреди своя структура и в Казанлък, заяви на пресконференция в града на розите лидерът Мария Капон, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

 

По нейна информация партията ще вземе участие в предстоящите местни избори на 21 юни. До края на месец май ще бъдат представени и лицата, които ще се кандидатират за общински съветници в новия местен парламент. „Имената им ще научите в някоя от следващите ни срещи”, посочи Мария Капон. На въпрос на радио „Фокус”-Велико Търново дали присъстващите на пресконференцията казанлъчани Ради Дончев – местен бизнесмен и Танчо Михайлов ще бъдат сред кандидатите за съветници, излъчени от Единната народна партия, Мария Капон отговори: „Водим разговори за членството им, но при учредяването на казанлъшка структура, ще стане ясно дали тези лица ще са част от листата ни”.
Ради Дончев преди време бе член на ДСБ в Казанлък, но днес посочи, че се е оттеглил и в лицето на ЕНП е видял „онази ценностна система, която е търсил винаги”. „В тази партия съм открил моите политически търсения и именно тя споделя моята ценностна система”, заяви Дончев. Той подчерта, че е уведомил председателя на ДСБ в Казанлък Иван Лапчев за намерението си да напусне структурата. „Това, че напуснах ДСБ, не означава, че съм против нея. В ЕНП намерих средата, от която имам нужда”, допълни Ради Дончев.
Предстои до края на този месец лидерът на ЕНП Мария Капон да представи програмата, по която ще работи казанлъшката структура на партията и основните задачи на общинските съветници от листата. Мария Капон заяви, че ще води разговори с всички партии в център дясно, както с „Новите лидери”. „За кампанията на местните избори в Казанлък ще популяризираме нашите идеи за развитието на региона, ще покажем, че хората, които са постигнали личен успех, могат да се включат активно и отговорно в промяната на страната ни, като тази промяна започва от всеки град, защото, когато умерзените не гласуват, умерзителните управляват и това е единственият начин, по който всеки един от нас, който е успял в собствената си работа, който е космополитен и е готов да раздели хляба си с другите, да създава работни места и да милее за родния си край, да работи в Общинския съвет на истински обществени начала”, подчерта Мария Капон. Тя допълни още: „За нас е важно на къде сме тръгнали, а не кой от къде идва”.

 


„В България има мафия и тя управлява страната ни”, заяви пред кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново Мария Капон. По нейните думи, когато в държавата Министерство на вътрешните работи доказано се е превърнало в координационен център на организираната престъпност, всичко останало е въпрос на термини, на речник, на филологическа справка как да бъде наречено, но то безспорно е мафия. „В България има мафия. Остава новото управление на МВР да докаже, че поема ход на реформа и операция „чисти ръце”, с което да се разграничи от мафията и мафиотизираните структури вътре в самото министерство. Смяната на няколко министри със сигурност не е достатъчна. Въпросът е да с проведе истинска операция. Трябва да е доказано, че има политическата воля за такава борба. Очаквам да видя повдигнати обвинения, да видя част от олигарсите в затвора, да стане ясно какво пишеше на дисковете по съдържание, а не просто да се потули процесът”, подчерта Мария Капон. Тя бе категорична, че върху новия министър на вътрешните работи ще бъде упражняван парламентарен контрол. „Категорично ние ще настояваме министърът на вътрешните работи да започне с операция „чисти ръце”. Не е достатъчно обаче това да стане само със смяната на един главен секретар. Такава операция трябва да се проведе в цялото министерство и със сигурност това няма да се реши със заплатите на полицията. Операция „Чисти ръце” е много повече от промяна в системата на заплащането им. Ако беше толкова лесно и елементарно, отдавна много от развитите страни щяха да са го направили. Категорично мога да заявя, че мафията управлява страната ни”, посочи Капон. По думите й това бе доказано от последните събития. „След като организираната престъпност е влезнала в МВР и координира МВР за това да се казва коя операция от къде до къде ще бъде проведена и организираната престъпност да знае преди провеждането на една операция, т.е. тя е влезнала вътре в координационния център, в който се е превърнало МВР на държавен бюджет, на нашите пари, за какво говорим? Нали за това става въпрос: за парите, които се разпределят през бюджета, които те използват за собствен координационен център. За мен е без значение как ще се нарича мафията – амфетаминова, енергийна или с друго име. При факт, че има мафия, няма никакво значение, че едни олигарси искат да сменят други. За мен е важно утре Вие да знаете кой управлява вашите пари. Какво означава да правиш пенсионна реформа? За да има пари за здравеопазване и пенсии, означава социалната солидарност, за която Вие плащате. Вие плащате и за децата, които са болни от генетично заболяване, например. Не може утре държавата да каже, че няма пари да даде за антибиотика, от който тези деца имат нужда, за да живеят”, коментира Мария Капон.

 

 

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: